Erdoğan-Putin arasındaki bu görüşmede de vize sorunu aşılamadı

Erdoğan-Putin arasındaki bu görüşmede de vize sorunu aşılamadı
Türkiye'ye iki günlük bir ziyaet gerçekleştiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, vize konusunda topu yine taca attı.


Vladimir Putin'in Türkiye ziyareti sırasında Türklere vizelerin kaldırılıp kaldırılmayacağı konusunun gündeme gelmesi bekleniyordu. Ancak iki liderin bu göüşmesinde de vize konusunda somut bi adım atılmadığı görüldü.



PUTİN: ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yapılan görüşmede vize konusunun da gündeme geldiği belirtiliyor. Görüşmede Türklerin Rusya'ya vizesiz girebilmesi konusunda somut bir adım atılmazken, ortak basın toplantısında konuşan Vladimir Putin, Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısındaki hızlı artışa dikkat çekti. Putin, ''Geçen yıl 4.7 milyon Rus vatandaşı Türkiye'de tatil yaptı ve bu yıl rakamın 6 milyon civarında olabileceğini konuştuk. Bu bağlamda, vize rejiminin kaldırılmasını istişare ettik. Vizesiz seyahatlerin hangi belgelerle yapılabileceği üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Erdoğan'la birlikte ilgili birimlerin yöneticilerinin bu konudaki önerilerini dinledik." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: ARZUMUZ VİZESİZ SEYAHATİN BAŞLAMASI

Türkiye ile Rusya ilişkilerinde enerji sektöründe Akkuyu NGS projesinin yanı sıra doğalgaz konusunda Türk Akım Boru Hattı çalışmalarına devam edildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, ekonomik ilişkilerde turizm sektörüne dikkat çekti. Türkiye’nin uzun zamandır talep ettiği vize serbestisi beklentisini de yineleyen Erdoğan, “2017 yılında 4,7 milyon Rus turist sayısına ulaşıldı. Türkiye’yi ziyaret eden turistler arasında, Rusya Federasyonu’ndan gelen turistler birinci sıraya yerleşti. Bunun önümüzdeki yıl 6 milyon rakamına ulaşması bekleniyor. Vizesiz seyahatin bir an önce başlaması da arzumuzdur” dedi.

''2019 KARŞILIKLI TURİZM YILI''

Türkiye'de ve Rusya'da gerçekleştirilecek Kültür ve Turizm Yılı etkinlikleri hakkında da bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2019 yılında Türkiye'de ve Rusya'da gerçekleştirilecek Kültür ve Turizm Yılı etkinlikleri büyük önem taşıyor. Toplumsal Forumun Moskova Yunus Emre Kültür Merkezi ve Ankara'daki Rus Kültür Merkeziyle birlikte bu sürece katkı sağlayacağını da düşünüyoruz" dedi.


Bu Haber 04.04.2018 - 13:54:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.