Erdoğan: Konut ve kiradaki fahiş artışa ağır yaptırım uygulayacağız

Erdoğan: Konut ve kiradaki fahiş artışa ağır yaptırım uygulayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konut ve kira fiyatlarında fahiş fiyat artışına yol açan kişi ve kurumlara ağır cezalar uygulanacağını açıkladı.


26. Geleneksel Tüketici Ödülleri Zirvesi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konut ve kira fiyatlarında fahiş fiyat artışına yol açan kişi ve kurumlara ağır cezalar uygulanacağını söyledi.

Tüm dünyada son 60-70 yılın en yüksek rakamlarına ulaşan enflasyon rakamlarının Türkiye'yi de olumsuz etkilediüğni ve hala da etkilemeye devam ettiğini belirten Erdoğan “Biz bu süreci son dönemde biraz daha ağır yaşadık. Küresel sıkıntılara tamamen fırsatçılıktan kaynaklı fiyatlama davranışları eklenince bizim yükümüz daha da arttı” ifadelerini kullandı.

Sözcü’de yer alan habere göre, konut ve kira artışlarındaki fahiş fiyatlara ceza uygulanacağını belirten Erdoğan şöyle konuştu:

“Ortada ekonomik hiçbir gerekçeyle açıklanamayacak afaki rakamlar gördük. Seçimlerden sonra yeni kabinemizin en öncelikli meselesi bu balonu söndürmekti. Attığımız kararlı adımlarla otomobil fiyatları başta olmak üzere bir çok alanda ciddi mesafe aldık. Alınan tedbir ve kesilen cezalar sayesinde fiyat artışları ortadan kalkmaya başladı. Güya bir ay öncesine kadar otomobil fiyatları sürekli artarken bugün artık indirimleri hatta kampanyaları konuşuyoruz. Benzer bir tablonun konut ve kira fiyatlarında da yaşanacağına inanıyoruz.

Konut ve kira sektöründe piyasanın dengesini bozan fahiş fiyat artışlarına yol açan kişi ve kurumlara ağır yaptırımlar uygulayacağız. Adil, dürüst, özenli ve makul şekilde hareket etmeyerek fırsatçılık peşinde koşanlara kesinlikle nefes aldırmayacağız. Aynı şekilde çimento ve hazır beton sektöründeki dengesiz fiyat artışlarını da yakın tabimize aldık.”



Bu Haber 11.10.2023 - 15:51:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.