Engin Sertoğlu: Çift aşı olmuş İngiliz turistten PCR testi istenmemeli

Engin Sertoğlu: Çift aşı olmuş İngiliz turistten PCR testi istenmemeli
İngiltere Türk Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Engin Sertoğlu, Türkiye’nin çift aşı olmuş İngiliz turistlere PCR testini kaldırması gerektiğini söyledi.

TurizmGüncel

İngiltere’nin Türkiye’yi kırmızı listeden çıkarmasının ardından turizm sektörünün gözü bu pazarda ne ölçüde bir turizm hareketi yaşanabileceğine çevrildi.

Ancak turizmciler, kırmızı listeden çıkarılmış olmasına rağmen İngiltere’den Türkiye’ye ziyaretçi akışının önünde PCR engeli olduğunu belirtiyor.

“Zaten İngiliz turisti Yunanistan’a kaptırdık

Konuyla ilgili olarak TurizmGüncel’e değerlendirme yapan İngiltere Türk Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Engin Sertoğlu, “Türkiye’nin rakibi ülkeler, çift aşı olmuş İngiliz turistlerden ve 12 yaş altı çocuklardan PCR testi istemiyor. 12 yaş üstü çocuklardan ise sadece hızlı antijen test istiyor. Bizim de İngiltere’de benzer şekilde konumlanmamız lazım. Zaten yaz sezonunda İngiliz turisti Yunanistan’a kaptırdık.” diye konuştu.

“Aşı olmuş insanlar PCR testine zaman ve para harcamak istemiyor”

Türkiye’ye gelmek isteyen İngiliz turistlerin kişi başına 60 pound test parası ödemek zorunda olduğunu kaydeden Engin Sertoğlu, “Aşı olmuş insanlar testlere 60 pound ödemek istemiyor. Öte yandan PCR testi yaptırmak için ciddi zaman da harcanıyor. Örneğin kasım ayından itibaren golfçüler Antalya’ya gelecek. Golfçüler için PCR testine 60 pound ödemek sorun değil ancak bu insanlar da test yaptırmak için bu kadar zamanını harcamak istemiyor. PCR testi sadece alı olmayanlardan istenmeli.” ifadelerini kullandı.

PCR testi belirleyici olacak

Türkiye operasyonlarının ekim ayında başlayacağını ve kasım, aralık olarak devam edeceğini kaydeden Sertoğlu, insanların tatile çıkarken bir tercihte bulunacağını ve burada PCR testinin de önemli belirleyenlerden biri olacağını kaydetti.



Bu Haber 18.09.2021 - 09:57:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Hakkı demir 18.09.2021 - 07:28

    Tabi ki istenmeli. Çift doz aşı olan ölümsüz olmuyor. Her ülkeden istenmeli. Kodamanlar 3 kuruş daha fazla kazanacak diye sağlığımızı riske mi atalım?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.