Engin Sertoğlu: Bin 500 sterlinlik bilete yüzde 15 indirim yapsan ne olur?

Engin Sertoğlu: Bin 500 sterlinlik bilete yüzde 15 indirim yapsan ne olur?

İngiltere Türk Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Ergin Sertoğlu, İngiltere-Türkiye uçak biletlerindeki yaşanan artışla ilgili değerlendirmede bulundu.


İngiltere-Türkiye uçak biletlerindeki yaşanan fiyat artışını değerlendiren İngiltere Türk Seyahat Acenteleri Birliği (BTTAA) Başkanı Ergin Sertoğlu, geniş ailelerin bu fiyatları indirim yapılsa da karşılayamayacağını belirtti.

Bilet fiyatlarında doğal olmayan bir yükselme olduğunu belirten Sertoğlu “Bu kadar yüksek olmaması gerekiyor. Geniş aileler bu paraları karşılayamazlar. Bin 500 sterline bin 300 sterline bir bilet, bunlar inanılmaz rakamlar. Sadece Türk Hava Yolları (THY) değil, ekonomik uçuş yaptığını iddia eden firmalarda da aynı şey geçerli. Pegasus bugün İstanbul’a 1000 sterlinin üzerinde gidiş dönüş bilet satıyor. Genel olarak dünyadaki kriz, petrol fiyatlarının yükselmesi, pandemiden çıkılmış olması gibi unsurlar mutlaka fiyatları etkiliyor. Ama bu derece yükselmesi hakikaten normal değil” şeklinde konuştu.

“Yüzde 15 aile indirimi yapsan ne olur, yapmasan ne olur”

Turistler için farklı bir dünya olduğunu ama gurbette yaşayan insanların, çocuklu oldukları için memleketlerine sadece bilet fiyatlarının zirve yaptığı okul tatillerinde gidebildiklerine dikkat çeken Sertoğlu “Aile indirimi gibi bir şeyler yapacaklar ama bin 500 sterlinlik bilete, yüzde 15 aile indirimi yapsan ne olur, yapmasan ne olur” ifadelerini kullandı.

“İletiyoruz ama hala politika değişikliği yok”

Hürriyet’ten Halil Yetkinoğlu’na açıklamalarda bulunan Sertoğlu, İngiltere’den Türkiye’ye yaz döneminde iki milyonun üzerinde koltuk kapasitesi olduğunu hatırlattı. Sertoğlu “İnanılmaz bir yüksek fiyat politikası var. Biz bunu doğru bulmuyoruz. Türk Hava Yollarına da, Pegasus’a da iletiyoruz bu rakamların kabul edilebilir olmadığını. Fakat bir politika değişikliği yok.” açıklamasında bulundu.

“Yeterince duyuru yapılmadığı için insanlar mağdur oluyor”

Türk Hava Yollarının mayıs ayından itibaren bagajsız bilet satışına başladığını ve bu yüzden ortaya mağduriyetlerin çıktığını söyleyen Sertoğlu  “Daha önce böyle bir şey yoktu. İnternetten bilet satın alanlar tabii en ucuzunu satın alıyorlar. Çünkü Türk Hava Yolları’nın bagajsız bilet satacağı akıllarına bile gelmiyor. Bunun yeterince duyurusu da yapılmadığı için internette gördükleri en ucuz bileti alıyorlar ve bagajsız bilet aldıklarını havaalanında öğreniyorlar. İnsanların da dikkat etmesi gerekiyor çünkü bu tamamen satın alan insanın hatası.”

‘Uçak biletlerinde bu yıl inanılmaz bir yükseliş var’

Yaz sonunda bilet fiyatlarında düşüş yaşansa da geçen senenin üstünde olacağına dikkat çeken Sertoğlu, “Havalimanları, hava yollarında uçuşları azaltmaları konusunda uyarıda bulunda da birçok hava yolu biletlerini sattığı için azaltmak istemiyor. Bu nedenle havaalanları uçuş iptali yapıyor. Yaz tatili bitince ister istemez fiyatlar düşecek ama yine de geçtiğimiz senelerin çok üzerinde fiyatlar. Geçen sene mesela Eylülde 200 sterline gidiş-dönüş bulabilirken, bu sene 350 sterlin seviyelerine çıkacak” diye konuştu.



Bu Haber 15.07.2022 - 10:51:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.