Enflasyon verileri açıklandı: Oteller Temmuz’da da zam şampiyonu
TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerine göre, oteller yıllık bazda en çok, aylık bazda ise fiyatı en çok artan üçüncü harcama grubu oldu.

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı verilere göre enflasyon Temmuz ayında önceki aya göre yüzde 9,49, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 31,14, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 47,83 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 57,45 arttı.
Ana harcama grupları arasında bir önceki aya göre artışın en yüksek olduğu ana grup yüzde 17,75 ile ulaştırma olurken 13,61 ile sağlık ve 11,92 ile lokanta ve oteller takip etti.
Temamız ayında bir önceki yılın aynı ayına göre fiyatı en fazla artan grup yüzde 82,62 ile lokanta ve oteller oldu. Lokanta ve otel harcamalarının ardından en çok fiyat artışı 75,95 ile sağlık ve yüzde 60,72 ile gıda ve alkolsüz içeceklerde kaydedildi.
Lokanta ve otellerde ise enflasyon bir önceki aya göre yüzde 11,92 bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 58,81, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 82,62 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 74,24 arttı.
ENAG’a göre ise temmuzda aylık enflasyon yüzde 13.18, yıllık enflasyon ise yüzde 122.88 olarak hesaplandı.
İlgili Haberler

ATF’ye 500 saat kaldı: Turizmin kalbi 8. kez atmaya hazır
Bu yıl sekizinci kez düzenlenecek olan Antalya Turizm Fuarı (ATF) Türkiye için geri sayım devam ediyor. 100'ü aşkın ülkeden 40 binin üzerinden profesyonel ziyaretçi ve 1000'den fazla turizm markası fuarda bir araya gelecek.

Her 3 Türk'ten biri onlarla seyahat ediyor! Selectum Blu'dan yeni sezon öncesi 25 bin yolcu hedefi
Selectum Blu Cruises Genel Müdürü Nilda Türe ve şirketin Satış Müdürü Ceylan Tuncer; kruvaziyer tatiliyle ilgili açıklamalarda bulundu. Şirketin sektördeki pazar payının yüzde 30'ları aştığını söyleyen Türe, kruvaziyer turizminde karlılığın otelciliğe göre daha yüksek olduğuna dikkat çekti. Tuncer ise kapıda vize kolaylığı ile gemi seyahatine olan talebin arttığını ve erken rezervasyon kampanyalarıyla bu süreci desteklediklerini ifade etti.

İspanya turizmde rekor üstüne rekor kırıyor! 8 ayda 70,3 milyonu aştı
Türkiye'nin rakip destinasyonlarından olan İspanya, 2026'nın ilk 8 aylık zaman diliminde 70 milyon 362 bin 493 ziyaretçi ağırlarken; en büyük kaynak pazarı ise İngiltere oldu.



%20(2).gif)

