Enflasyon rakamları açıklandı, otel fiyatlarında büyük artış
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayına ait enflasyon rakamlarını açıkladı. Bu ayda fiyatı en çok artan ikinci grup, lokanta ve oteller oldu.

TÜİK'in açıkladığı verilere göre ağustos ayında enflasyon bir önceki aya göre yüzde 1,12, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,65, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19,25 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 15,78 artış gerçekleşti.
Yıllık en büyük fiyat arışı yüzde 29 ile gıda ve alkolsüz içeceklerde gerçekleşirken, onu yüzde 22,91 ile ev eşyası ve yüzde 21,76 ile ulaştırma takip etti.
Aylık en fazla fiyat artışı ise yüzde 3,18 ile gıda ve alkolsüz içeceklerde yalandı. Onu yüzde 2,27 ile lokanta ve oteller ve yüzde 1,38 ile ev eşyası izledi.
Lokanta ve otellerde son durum
Ağustos ayında lokanta ve otellerde fiyatlar bir önceki ata göre yüzde 2,27, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 17,81, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 21,48 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 21,60 oranında arttı.
TurizmGüncel’in Telegram kanalı yayında. Günün öne çıkan turizm haberleri için: https://t.co/KNoOKYG8OD pic.twitter.com/UUvgvILSA1
— TurizmGüncel (@turizmguncel) January 26, 2021
İlgili Haberler

İstanbul'da hakkında yıkım kararı olan otel çöktü
İstanbul Fatih'te hakkında yıkım kararı verilen ve boşaltılan otelin çatı bölümü çöktü. Olayın ardından bölgede güvenlik önlemleri alındı.

Antalya’da Gezilecek Yerler

Radisson Türkiye'nin Satış Direktörlüğü pozisyonuna Canan Erçelebi getirildi
Turizm alanında uzun yıllar deneyimi bulunan Canan Erçelebi, Radisson Otel Grubu Türkiye Satış Direktörü oldu.
Yorumlar (5)
Fahiş fiatlar la zengin Kalsın gariban evde otursun deniyor
Fahiş fiatlar la zengin Kalsın gariban evde otursun deniyor bu resmen ayrımcılık otel fiatalri ni denetljcek bir kurum yokmu turkiyede AYIP YAA....????
bu haber,kontrat dönemi yaklaşırken sanki acentalar tarafınd
bu haber,kontrat dönemi yaklaşırken sanki acentalar tarafından özellikle yaptırılmış bir haber gibi geldi bana,oteller maliyetine çalışıyor..
otellerdeki fahiş fiat LARA kim dur diyecek sabırsızlıkla be
otellerdeki fahiş fiat LARA kim dur diyecek sabırsızlıkla bekliyoruz ayrıca tek erkek konaklama bu anayasa YA kanunlara aykırı hak hürriyet ne engel koymak çok büyük suç işliyorlar yönetici ler herkez istediği şekilde otellerde kalabilmeli dır..
BEN kendim otel yön YAPTIM bu otel fiatalri hiç-bir yerde bu
BEN kendim otel yön YAPTIM bu otel fiatalri hiç-bir yerde bu kadar serbest ve denetimsiz değil gecelik 3000 5000 tl odayı satiyorsunuz yeme var içme adam 24 saat yese içse yapacağı MASRAF cost 1000 tl geçmez bu hak midir sizce kimse helal etmiyor bu PARALARI turizm otelcilik sektörü yeniden yapılanmali nereye şikayet EDECEK insanlar şaşırdı AYIP denen bisey var ya ....????????????
Kime göre bu otellerin artışı anlamadık acentalar devamlı ak
Kime göre bu otellerin artışı anlamadık acentalar devamlı aksiyon istiyor tabii ki sebebi belli ingiltere yok avrupa yok almanya yok kaldık rus ve ukrayna misafirlerine bu sene bütün oteller açıldı sonuç olarak acentalar istedikleri gibi oynuyorlar biz otelcilerde birbirimizi yiyoruz aksiyon vererek . burada otellerin fiyat artışı yukarlarda gözüküyor.kim yapıyor bu hesaplamayı neye göre yapılıyor.2019 da 65-70 euro ya sattığımız pp şimdi zar zor 30-32 euro dan ite kaka gidiyor.burada bizi birisi öpüyor ama kim bilemiyoruz.



%20(2).gif)

