En fazla gelir getiren müze Bakanlığın elinden neden alındı?

En fazla gelir getiren müze Bakanlığın elinden neden alındı?

Geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alınarak Cumhurbaşkanlığı'na bağlı Milli Saraylar'a bağlanmasıyla ilgili ilginç bir görüş ortaya atıldı.


Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan bir kararname ile, Topkapı Sarayı'nın idaresi Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alınarak Cumhurbaşkanlığı'na bağlı Milli Saraylar Başkanlığı'na bağlandı.

2018’de 3 milyon 460 bin ziyaretçi aldı

Sözcü gazetesinden Can Mumay'ın haberine göre, 2018 yılında 3 milyon 460 binle Türkiye'nin en fazla ziyaret edilen müzesi olan Topkapı Sarayı, Bakanlığın idaresinden memnun olunmadığı için Milli Saraylar Başkanlığı'na bağlandı. Mumay'ın Milli Saraylar Başkanlığı'ndaki kaynaklara dayandırdığı haberinde, devir sonrası müze gelirlerinin arttırılmasının ve restorasyonların hızlandırılmasının hedeflendiği belirtildi.

DÖSİMM yetkilileri ‘yasak var’ deyip konuşmadı

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM) yetkilileri, devir sonrası konuyla ilgili açıklama yapmalarının yasaklandığını belirterek herhangi bir açıklama yapmazken, Milli Saraylar Başkanlığı kaynaklarının İstanbul'daki tüm sarayların tek çatı altında toplanması gerektiğini ve bu yüzden de sarayın Cumhurbaşkanlığı'na bağlandığını ifade etti.

SICPA ücreti Cumhurbaşkanlığı’na ödeyecek

Topkapı Sarayı'nın da dahil olduğu 54 müze ve ören yerinin ihalesini 3 milyar 907 milyon liraya 9 yıllığına alan SICPA'nın, Topkapı Sarayı için ödediği haftalık ücreti bundan böyle Cumhurbaşkanlığı'na yatıracak.



Bu Haber 11.09.2019 - 10:52:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.