En büyük seyahat grubu milenyum gençliği ile ilgili önemli araştırma

En büyük seyahat grubu milenyum gençliği ile ilgili önemli araştırma

IPK International ve World Travel Monitor tarafından ITB Berlin için yapılan araştırmaya göre, lüks seyahat milenyum gençliği arasında da giderek yaygınlaşıyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Baby Boomers (1946-1964 arasında doğanlar) ve X Kuşağından (1961-1981 arasında doğanlar) sonra, şimdi de seyahat pazarının en büyük grubu milenyum gençliği oldu. 1980-2000 arasında doğanları tanımlamak için kullanılan milenyum gençliği, yüksek eğitimli, teknoloji meraklısı, internet ve dijital iletişimle büyüyen bir nesil. Seyahati çok seven bu jenerasyonun içinden önemli bir oran, seyahatlerinde yüksek miktarda para harcıyor ve lüks seyahatlerin yarısını bu grup oluşturuyor. Bu bulgular, IPK International ve World Travel Monitor tarafından ITB Berlin için yapılan araştırmadan elde edildi.

TOPLAM SEYAHATLERİN YÜZDE 40'INI ONLAR YAPIYOR

Yapılan araştırma, 2017 yılında milenyum neslinin lüks seyahatinin bir önceki yıla kıyasla yüzde 15 arttığını gösteriyor. Bu oran, pazar ortalamasının iki katı. Uluslararası lüks seyahatlerin yarısını gerçekleştiren milenyum nesli, toplam seyahatlerin ise yüzde 40’ına sahip. Öte taraftan, milenyum gençliği dendiğinde elbette homojen bir gruptan söz edilmiyor. Aralarında okulu bitirmek üzere olanlar da var, yaşı 30’larda düzenli bir geliri ve çocukları olanlar da...

Her geçen gün daha fazla milenyum gençliğinin iş gücüne katılması, onların aynı zamanda tatil için daha fazla para harcayabilmesi anlamına geliyor.

LÜSK SEYAHATTE ORTALAMA HARCAMASI EN YÜKSEK OLAN KESİM

Günümüzde lüks seyahatlerin yarısı (kısa seyahatlerde gecelik 750 euro, uzun seyahatlerde gecelik 500 euro olarak tanımlanan) milenyum gençliği tarafından gerçekleştiriliyor. Milenyum gençliği aynı zamanda, lüks seyahatçiler arasında ortalama harcaması en yüksek olan yaş grubu. Bununla birlikte, en bütçeli tatili yapanlar da yine milenyum nesli grubundakilerden oluşuyor. Bu da, milenyum neslinin parçalı bir hedef kitle olduğunun bir diğer göstergesi.

ABD HEM DESTİNASYON HEM DE PAZAR OLARAK LİDER

Araştırmanın ortaya koyduğu sonuçlara göre ABD, milenyum gençliğinin seyahatinden hem en büyük pazar hem de en büyük destinasyon durumunda. ABD’yi Çin, İngiltere ve Almanya takip ediyor. Milenyum seyahat pazarının yüzde 35’ini bu 4 ülke üretiyor. 2017 verilerine göre, ABD’nin ardından en çok milenyum turisti alan ülkeler İspanya, Almanya ve Fransa.

EN ÇOK NE TÜR GEZİLERE ÇIKIYORLAR?

Araştırmadan elde edilen bulgulara göre, milenyum geçliğinin seyahatlerinde ilk sırayı (yüzde 30) şehir gezileri alıyor. Milenyum neslinin seyahatlerinde ikinci sırayı ise deniz, kum güneş tatili alırken, toplam seyahatlerin yüzde 15'ini ise iş seyahatleri oluşturuyor. Bu seyahatçi grubu, şehirlerin atmosferini hissetmeyi, alışverişi, yemekleri ve keşfi çok seviyor.

Milenyum gençliği, aşırı kalabalık turizm merkezlerini sevmiyor. Bu nedenle daha özgün deneyilerin peşinde koşuyor. Terör konusunda da son derece duyarlı olan bu grup, bir bölgeye ilgili terör tehlikesi tamamen ortadan kalkmadan o bölgeye seyahat etmiyor.

DAHA FAZLA ARAŞIRMA YAPIYOR

Bu seyahatçi grubu aynı zamanda, seyahatini planlarken diğer gruplara nazaran daha fazla araştırma yapıyor. Yüksek internet kullanım oranına sahip milenyum neslinin 10'da 9'u seyahate çıkmadan önce gideceği yerler ilgili internette aramalar yapıyor. Seyahat bloglarını, sosyal medya kanallarını ve seyahat forumlarını çok yoğun takip eden milenyum nesli, geleneksel bilgi kaynaklarını da (TV, radyo, gazete, seyahat acentesi) ortalama düzeyde kullanıyor.



Bu Haber 26.10.2018 - 11:24:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.