En büyük risk işsizlk ve yönetimler

En büyük risk işsizlk ve yönetimler
Tüm dünyada, işsizlik, artan siber riskler, ulusal yönetimlerden kaynaklanan sorunlar ve enerji fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar konularındaki endişe artıyor.

İşsizlik ve siber saldırılar, iş dünyası açısından en büyük risk haline geldi.

Dünya Ekonomik Forumu tarafından 140 ülkeden 12 bin 548 yöneticinin katılımıyla hazırlanan “İş Dünyası İçin Bölgesel Riskler Raporu” çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Rapora göre, siber saldırılar giderek daha önemli hale gelse de, iş dünyasının liderlerinin önemli bir kısmının işsizlik ve ulusal yönetimlerin en ciddi En riskler olduğuna dikkat çekmesi önemle üzerinde durulması gereken bir konu. Çalışma kapsamında katılımcılardan, “Gelecek 10 yıl içerisinde ülkelerinde iş dünyası açısından en büyük endişe kaynağı olacağına inandıkları beş küresel riski” seçmeleri istendi. Söz konusu listede terör saldırıları, aşırı hava olayları, devletlerin batması ve krizin de bulunduğu 30 risk yer aldı.

 Rapor kapsamında, sekiz bölgenin risk algılarında ciddi farklılıklar olduğu ortaya çıktı. İşsizlik, ulusal yönetimlerden kaynaklanan sorunlar ve enerji fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar endişe yaratan konular arasında en üst sıralarda yer aldı Haberin devamı>>>


Bu Haber 27.11.2018 - 08:54:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.