EMITT Turizm Fuarı kapılarını açtı, işte açılış töreninden detaylar

EMITT Turizm Fuarı kapılarını açtı, işte açılış töreninden detaylar
Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde 21. kez kapılarını açtı. Fuarın açılış töreni, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, UNWTO Genel Sekreteri Taleb Rifai, DRV Başkanı Norbert Fiebig, HOTREC Başkanı Susanne Klaus Winkler ve ITE Turizm & Seyahat & Moda Grup Direktörü Hacer Aydın’ın katılımıyla yapıldı.

EMITT Turizm Fuarı kapılarını açtı, işte açılış töreninden detaylar
EMITT Turizm Fuarı kapılarını açtı, işte açılış töreninden detaylar
EMITT Turizm Fuarı kapılarını açtı, işte açılış töreninden detaylar
EMITT Turizm Fuarı kapılarını açtı, işte açılış töreninden detaylar
EMITT Turizm Fuarı kapılarını açtı, işte açılış töreninden detaylar
EMITT Turizm Fuarı kapılarını açtı, işte açılış töreninden detaylar
EMITT Turizm Fuarı kapılarını açtı, işte açılış töreninden detaylar
EMITT Turizm Fuarı kapılarını açtı, işte açılış töreninden detaylar

TurizmGüncel

26-29 Ocak tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak olan EMITT, 70 bin m²'lik 12 salonda, 80 ülkeden 5 bin firma ve markayı buluşturacak.

AYDIN: 2017 TÜRKİYE TURİZMİ İÇİN YÜKSELİŞ YILI OLACAK



Fuarın açılış konuşmasını yapan ITE Turizm & Seyahat & Moda Grup Direktörü Hacer Aydın, konuşmasına fuarı destekleyenlere teşekkür ederek başladı. EMITT’in hızla büyüyerek dünyadaki 5 turizm fuarı arasındaki yerini aldığını belirten Aydın, Türkiye turizminin de aynı hızla büyüdüğünü ifade etti.

Aydın, konuşmasının devamında şunları söyledi:

‘’Türkiye turizmi bu sene çok zor bir yıl geçirdi. Ancak bizim krizsiz geçen bir senemiz neredeyse hiç olmadı. Turizm sektörü de bu krizlerden en çok etkilenen sektör oldu. 21 yıl önce yola çıktığımızda, en çok turist ağırlayan ülkeler arasında adımız bile geçmiyordu. Ancak büyük bir başarı hikayesi yazarak dünyada 6’ıncı sıraya yükselmeyi başladık.

Bizi öldürmeyen şey güçlendirir. Bugün 80 ülkeden 450 tur operatörü, yüzlerce katılımcı, ,ülkemizin dört bir yanından acentelerimiz ve otellerimizle hep birlikte EMITT Fuarı’nı 21. kez açmayı başardıysak, 2017 yılı da Türkiye turizmi için yükseliş yılı olacaktır. EMITT de bu yükselişin başlangıcı olacak.’’

 FIEBIG: TÜRKİYE ALMANYA TURİZM SEKTÖRÜ İÇİN TERK EDİLEMEYECEK BİR ÜLKE



Alman Seyahat Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig ise, konuşmasına tüm katılımcıları selamlayarak başladı. ‘’Turizm gelişip büyürken, aynı zamanda yeni zorluklarla da karşılaşıyor.'' diyen Fiebig, ''Tüm dünya değişim içinde ve durumun seyahat sektörü açısından iyiye mi kötüye mi gideceğini henüz bilemiyoruz. Müşterilerimiz gidecekleri geziye karar verirken artık politik ve ahlaki konuları da göz önüne alarak seçimlerini yapıyorlar.''  ifadelerini kullandı.

Fiebig, konuşmasının devamında şunları söyledi:

''Almanya ve Türkiye uzun süredir çok yüksek derecede birbirine bağlı ülkeler. Türkiye, Almanya turizm pazarı için terk edilmesi düşünülemeyecek bir ülke. Türkiye şu anda Almanya pazarında en fazla tercih edilen üçüncü destinasyon durumunda. Fiyat performans oranı açısından da dünyada başka hiçbir destinasyonun sunamadığı fırsatlar sunuyor. Ancak 2016 yılında Almanlar olarak da Türkler olarak da gelişmeleri pozitif etkilemek için elimizden gelen her şeyi yapmamıza rağmen, kötü bir yıl geçirdik. Çok bariz kayıplar yaşadık. Bu durumu aşmak, bir görev olarak önümüzde duruyor ve bize meydan okuyor.

''HENÜZ MÜŞTERLERİN ODAKLANMADIĞI ALANLARA ODAKLANABİLİRİZ''

2017 yılının ilk verileri de pozitif görünmüyor. Ancak giderek artan sayıda Alman seyahatçinin yine Türkiye'yi seçmeye başladığı bir dönem yaşıyoruz. Bunun devam etmesi için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Henüz müşterilerimizin odaklanmadığı konulara odaklanabilir, yenilikler getirebiliriz. Örneğin kar yağışından faydalanıp müşterilerimize ‘Türkiye’de beyaz geceler’ yaşayabiliriz. Turizmi eski gücüne kavuşturmak için elimizden gelen her şeyi yapmalı, tüm şansları kullanmalıyız.

Kararlarımızı daha hızlı vermemiz, daha güçlü ve daha yoğun hareket etmemiz gerekiyor. Türkiye hala Almanya pazarında güçlü bir destinasyon. Geleneksel iş birliğimiz, kriz zamanlarında daha da öne çıkıyor. Bu dostça ve güven veren iş birliği için katkı koyan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu fuarın 2017 yılı için umut vermesini ve herkesin başarılı olmasını diliyorum.’’

WINKLER: TÜRKİYE’Yİ ASLA YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ



Avrupa Otel, Restoran ve Kafeler Birliği (HOTREC) Başkanı Susanne Klaus Winkler ise, şunları söyledi:

‘’Bu son derece önemli fuara bizi de davet ettiğiniz için çok teşekkür ederim.  Türkiye son derece önemli bir destinasyon. Bu sebeple Avrupa turizm toplamının da çok değerli bir parçası. HOTREC olarak Türkiye’nin üyeliğini çok değerli buluyoruz.

Şu an Türk turizmi çok zor günlerden geçtiğinin farkındayız. HOTREC ve tüm üyeleri olarak, sizi desteklemek için elimizden geleni yapacağımızı belirtmek istiyorum. Ailemizin bir parçası olan Türk turizmcileri asla yalnız bırakmayacağız.

Şu anda dünyada ve Avrupa’da önemli krizler var. Terör, Brexit, siyasi krizler... Tüm bu sorunlarla birlik olarak baş edebiliriz. Geleceğe pozitif bakmak, iş birliğimizi devam ettirmek zorundayız. Türkiye turizmine 2017 yılında başarılar diliyorum.’’

TOPBAŞ: BU KÖTÜ ORTAMDA İNSANLARI DIŞARI ÇIKMAYA İKNA ETMEK ZORUNDAYIZ



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da kısa bir konuşma gerçekleştirerek şunları söyledi:

‘’Bugün dünyanın en büyük 5'inci fuarında bir araya geldik. Tüm dünyada gerçekleştirilen bu fuarlar, insanları ortak değerler üzerinde buluştururken, geleceğe birlikte yürümek adına da önemli fırsatlar sunuyor. Terörün tüm dünyayı tehdit ettiği bu dönemde, turizmde ne kadar hareketli olursak, ekonominin yanında dünya barışına da o oranda önemli katkılar sunmuş oluruz.

2004 yılında belediye başkanı olduğumda ilk önce turizmcilerle bir araya geldim ve o zamandan beri turizm için yoğun çalışma yürüttük. İstanbul, bugün hala değerlerini dünyaya gerçek anlamda anlatabilmiş değil. Turistler Tarihi Yarımada’yı biliyor, ancak Çatalca’daki erken Hristiyanlık dönemine ait mağaraları kimse bilmiyor. Bu sebeple tanıtmaya, çalışmaya devam etmek zorundayız.

Bugün burada pek çok ülkenin ve bölgenin temsilcisi var. İnanıyorum ki hepimiz birbirimizden bir şeyler öğreneceğiz. Dünyanın huzuru ve geleceği için hepimiz tüm fırsatlarımızı ortaya koymalı, birbirimizi etkilemeli, geliştirmeliyiz. Bu fuarın da bu amaca hizmet etmesini umuyorum. Daralan ekonomilerin arttığı, kaderimizin de ortak olduğu bu ortamda insanları dışarı çıkmaya, alışveriş yapmaya, seyahat etmeye teşvik etmeliyiz. Bu teröre karşı da çok değerli bir başkaldırıştır.’’

VASİP ŞAHİN: BU YÜKSEK KATILIM, TERÖRE BİR MEYDAN OKUYUŞTUR



İstanbul Valisi Vasip Şahin ise, konuşmasında şu noktaların altını çizdi:

‘’İstanbul’dan hem Türkiye’ye hem de dünyaya birlik ve beraberlik mesajı veren ve teröre bir meydan okuyuş olan katılımından dolayı herkese çok teşekkür ediyorum. Medeniyetler beşiği İstanbul olarak kapasitemizi geliştirme noktasında elimizden geleni yapıyoruz. İstanbul en son 13 milyona yaklaşan sayıda turist aldı. Ancak bu rakam bizim için yeterli değil. İstanbul’un hedefi asgari 30 milyondur. Bu kadar insanı ağırlayacak kapasitemiz var. Bu amaçla şehrin altyapısını geliştirmek için yoğun çalışma yürütüyoruz.

Konjonktürel olarak bazı risklere sahip olsak da, büyük potansiyel sahibiyiz. Bizim karşı karşıya olduğumuz tehlike dünyanın her yerinde geçerli. Tüm yaşadıklarımıza rağmen, hala önemli ölçüde turizm hareketliliğine sahne oluyoruz. Bu sayıyı artırmak için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.’’

BAKAN AVCI: DÜNYAYA ÇOK ÖNEMLİ BİR MESAJ VERİYORUZ



Fuarın açılış töreninde konuşan Bakan Nabi Avcı, konuşmasına başta uluslararası katılımcılar olmak üzere tüm katılımcılara ve konuşmacılara teşekkür ederek başladı.

UNWTO Başkanı Taleb Rifai’ye özel olarak teşekkür eden Avcı, şunları söyledi:

‘’Başımıza ne zaman kötü bir şey gelse, bize ilk destek olan Taleb Rifai oluyor. Yaşadığımız terör saldırılarından sonra ‘Şimdi Türkiye’ye seyahat etme zamanı’ diyen, darbe girişiminin yaşandığı gün beni arayarak Madrid’deki randevumuzu hatırlatan, Madrid’de dünya medyasına çağrıda bulunarak Türkiye’de gerçekten neler olduğunu anlatmamıza fırsat tanıyan Sayın Rifai’dir. Bu sebeple kendisine çok teşekkür ediyorum.’’

Açılış törenine katılan komşu ülke bakanlarına ve turizm örgütlerine de teşekkür eden bakan Avcı, ‘’Sadece bu birlik bile dünyaya çok önemli bir mesaj veriyor.’’ dedi.

‘’TURİZM ÜLKELERİNİN BİRBİRİYLE REKABET ETMEYE İHTİYACI YOK’’

Avcı, konuşmasının devamında şunları söyledi:

‘’Turizm artık turizmden başka bir şey olmaya, güvenliğin ve barışın da zemini olmaya başladı. Bu nedenle bu fuar, tüm dünyaya bir mesaj, dünyayı yaşanmaz bir hale getiren karanlık güçlere karşı ise bir meydan okuma. Bu meydan okumaya, mücadeleye katkı koyan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu fuarın sadece Türkiye turizmine değil, dünya turizmine ve barışa da katkı sunmasını diliyorum.

1950’lerde 25 milyon olan uluslararası turist sayısı bugün 1 milyar 200 binin üzerine çıktı. Turizm ülkeleri olarak birbirimizle rekabet etmeye ihtiyacımız yok. Bu sayı yakın zamanda 2 milyarın üstüne çıkacak. Dolayısıyla her ülke istediğinden de fazla turist ağırlayacak. Bugün Türkiye’ye gelen, yarın Tunus’a, Mısır’a ya da başka bir yere gidecek. Dolayısıyla turizmdeki rekabet yıkıcı olmamalı, dünya barışına katkı koymalıdır.’’


Bu Haber 26.01.2017 - 12:31:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.