EMITT Turizm Fuarı 22. kez kapılarını açtı, işte konuşmalar

EMITT  Turizm Fuarı 22. kez kapılarını açtı, işte konuşmalar
EMITT Turizm Fuarı 22. kez kapılarını açtı. Açılışa Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, BMDTÖ eski Genel Sekreteri Taleb Rifai, Alman Seyahat Birliği Başkanı Michael Frenzel, turiz birlik başkanları ve çok sayıda turizmci katıldı.


TurizmGüncel

TÜYAP Palace Otelde yapılan açılış töreninde yapılan konuşmalarda, Türkiye turizm sektörü, EMITT Fuarı ve 2018'e ilişkin değerlendirmeler yapıldı.



HACER AYDIN: EMITT BÜYÜYOR

İlk konuşmayı yapan ITE Türkiye Turizm Syahat Moda Grup Direktörü Hacer Aydın yıllar içinde EMITT'in büyüyerek yola devam ettiğimi söyledi. Fuarda turizmin yetkin isimler tarafından tartışılacağını belirten Aydın, fuara Türkiye ve değişik ülkelerden 600 tur operatörünün katıldığını ifade etti.



AYIK: 2017'DE TÜRKİYE TURİZMİ GÜÇLÜ BİR DÖNÜŞ YAPTI

Açılışta konuşan TTYD Başkanı Oya Narin, Türkiye turizmi ve dernekle ilgili açıklamalar yaparken, TÜROFED Başkanı Osman Ayık ise 2017 yılında Türkiye turizminin güçlü bir dönüş yaptığını söyledi. Ayık, konuşmasında şunları söyledi:

''Türkiye turizmi 2017 yılında güçlü bir dönüş yaptı Bu dönüşte özelikle Rusya pazarının açılması büyük rol oynadı. Bu dönüşe katkı yapan unsurlarından biri de tur operatörleri oldu.



Bu güçlü turizm sektörü 2018 yılında da büyük işlere imza atmaya devam edecek. Mevcut pazarlarımızı büyütmeye ve yeni pazarları kazanmaya devam edeceğiz. EMITT'in başarısı Türk turizm sektörünün başarısının bir göstergesidir.

Bu arada, bölgenin güvenliğini sağlamak için Kuzey Suriye'de operasyon yapan askelerimize başarılar diliyor, şehit askerlerimize rahmet diliyorum.''



MICHAEL FRENZEL: ALMANYA'DA TÜRKİYE SATIŞLARI ARTIYOR

Alman Turizm Endüstrisi Birliği Başkanı Michael Frenzel ise güvenliğin seyahatlerde en önemli unsur haline geldiğini, buna rağmen insanlarıns eyahat etmeye devam ettiğini kaydetti. Önümüzdeki yıllarda küresel turizmin ortalama yüzde 4.5 büyümesinin beklendiğini ifade eden Fenzel, ''Turizm dünyada en fazla istihdam sağlayan sektör. Türkiye için turizm çok daha önemli. Tarihi, kültürü ve rekabetçi fiyatlarıyla Türkiye Almanlar için en önemli destinasyonlardan biri. Şu anda Almanya'daki tüm tur operatörleri Türkiye satışlarında artış olduğunu rapor ediyor.'' ifadelerini kullandı.



VASİP ŞAHİN: İSTANBUL'DA 100 BİN NİTELİKLİ YATAK VAR

İstanbul Valisi vasip Şahin ise, ''100 bine ulaşan nitelikli yatak kapasitesi, geniş kongre kongre ve toplantı salonu olanakları ile İstanbul Tükiye turizmi için son derece önemli bir şehir. İstanbul aynı zamanda güvenli bir şehir. İstanbul Madrid kadar, Tokyo kadar güvenli bir şehir.'' ifadelerini kullandı.


Bu Haber 25.01.2018 - 12:13:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.