Emine Erdoğan: Bakan Kurum’a güveniyorum

Emine Erdoğan: Bakan Kurum’a güveniyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Salda Gölü projesi için ‘’Mutmain oldum (inandım), siz de mutmain olun.’’ dedi.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Salda Gölü’nü gezen Emine Erdoğan, Kurum’dan yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Salda Gölü projesi için ‘’gerçekten çok güzel bir girişim’’ diyen Emine Erdoğan, "Gerçekten görünce mutmain oldum. Bütün halkımızın da mutmain olmasını tavsiye ediyorum. O halden bu hale gelişi, gerçekten çok güzel bir girişim. Bakanlığımızı tebrik ediyorum." dedi.

‘’Bakanıma bunu bildirdim’’

Gölü gezdikten sonra gazetecilere açıklama yapan Erdoğan, ‘’Bize ilk söylendiğinde böyle şeyler anlatılmadı. 'Burası bakanlık eliyle kötü bir hale getirilecek.' dediler. Ben de Bakanıma bunu bildirdim. Dedi ki, 'Asla böyle bir şey yok. İsterseniz sizi davet ediyorum. Salda Gölü'ne gelin birlikte gezelim. Önceki ve sonraki halini size göstermek istiyorum.' dedi. Gerçekten görünce mutmain oldum. Bütün halkımızın da mutmain olmasını tavsiye ediyorum. O halden bu hale gelişi, gerçekten çok güzel bir girişim." diye konuştu.

‘’Park alanı gerekirse biraz daha geriye çekilebilir’’

Projeyle ilgili yapılan bilgilendirmeden tatmin olduğunu ve Murat Kurum’a güvendiğini söyleyen Emine Erdoğan, otopark alanının gölden 500-600 metre uzakta olduğunu belirterek, ‘’Park alanı gerekirse biraz daha geriye çekilebilir.’’ dedi.

‘’Tahta veya taştan basit yerler olacağı söylendi’’

Gölü ziyarete gelenlerin artık araçlarını gölün dibine kadar çekemeyeceğini kaydeden Erdoğan, ‘’ İhtiyaçlarını giderebilecekleri, yemek yiyebilecekleri belki ufak bir restoran, duş alabilecekleri modern yerler olabilir. Ancak tabii ki buraya zarar vermeden ve görüntüyü bozmadan tahta veya taştan basit yerler olacağı bilgisi verildi. Bakanımıza güveniyorum ve kendisini tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Salda Gölü projesinde neler var?

Murat Kurum daha önce yaptığı açıklamada Millet Bahçesine dönüştürülecek olanda Salda Gölü'ne otopark, festival alanı, tuvalet, mescit, kafeterya, restoran, yürüyüş yolları yapılacağını belirtmişti.



Bu Haber 03.09.2019 - 08:57:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.