Elazığ depreminde ölü ve yaralı sayısı artıyor

Elazığ depreminde ölü ve yaralı sayısı artıyor

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğündeki depremde, en az 21 kişi hayatını kaybederken, 1000'den fazla kişi de yaralandı. Enkaz altında hala insanların bulunduğu belirtiliyor.


25 bina yıkıldı

Elazığ Sivrice'de saat 20.55'te 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Elazığ'da 5, Malatya'da 25 bina yıkıldı. Elazığ'da 16, Malatya'da 4 kişi hayatını kaybetti, toplam 1030 kişi de yaralandı. Enkaz altında olduğu değerlendirilen 30 kişiyi kurtarma çalışmaları devam ederken artçı depremler de yaşanmaya devam ediyor. Sabah saatlerinde enkaz altından toplam 4 kişi çıkarıldı. Çıkarılanlardan birinin hamile olduğu belirtildi. Henüz sağlık durumlarına ilişkin bilgi paylaşılmadı.

Sabah saatlerinde merkez Mustafa Paşa Mahallesi'nde yıkılan 5 katlı apartmanın enkazından birer saat arayla iki kadın çıkarıldı. Yaralılar ambulansla Fırat Üniversitesi hastanesine kaldırıldı. Maden ilçesine bağlı Gezin köyünde çöken binanın enkazında ekipler tarafından depremden 12 saat sonra enkazdan bir kişi daha canlı çıkarıldı. Yaralı, 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Enkazdan çıkarılan kişinin hamile bir kadın olduğu öğrenildi. Depremin şiddetinin en yoğun olduğu Elazığ'ın Gezin ilçesinde bir baba ve bir çocuğun halen enkaz altında olduğu belirtildi.

Elazığ merkez Mustafa Paşa Mahallesi'nde enkaz altından 13 saat sonra bir kişi sağ çıkarıldı.  

Bakan Soylu ve Koca'dan açıklama

Sabah saat 05.20 sıralarına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, "Elazığ'da 30'a yakın göçük altında vatandaşımız olduğunu biliyoruz, depremde ölü sayısı artabilir" derken; Soylu, "Tüm imkânlarımızla seferber olmuş durumdayız" dedi.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, dün (24 Ocak 2020) saat 20.55'te merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 6,6 olarak revize etti. Deprem yerin 10 kilometre derinliğinde kaydedildi. Deprem Türkiye'de birçok kentin yanı sıra Suriye, İran, Ermenistan, Lübnan ve İsrail'de de hissedildi. 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrası büyüklükleri 2.7 ile 5.4 arasında değişen 184 artçı deprem kaydedildiği bildirildi.

Meteoroloji'den gece saatleri için hava durumu uyarısı geldi. Bölgede gece hava sıcaklığı eksilere düşerken AFAD tarafından toplum 8 bin 565 aile çadırı, 400 genel maksatlı çadır, 17 bin 218 yatak ve 31 bin 227 battaniye temin edildi. Ayrıca 1097 arama kurtarma personeli ve 219 araç enkaz meydana gelen bölgelere sevk edildi.

THY'den Elazığ'a 150 TL sabit fiyatla ek sefer

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Elazığ’da gerçekleşen depremden etkilenen vatandaşlarımıza büyük geçmiş olsun, başımız sağolsun. Elazığ’a 150 TL sabit fiyat uygulamasıyla ek seferler icra edeceğiz. Elazığ ve bölge halkının ihtiyaçlarını hızlı ve kapsamlı şekilde karşılayabilmek amacıyla; 300 kişilik bir uçağımız AFAD, Kızılay ekipleri ve ekipmanları ile birlikte saat 02:00’da Elazığ’a hareket edecektir. Halkın havayolu olarak her koşulda milletimizin yanındayız. Ankara’dan Elazığ'a 2, Sabiha' dan Elazığ'a 1, İstanbul Havalimanından Elazığ'a ve Malatya' ya 1 ek sefer planlanladık." dedi.



Bu Haber 25.01.2020 - 10:18:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.