‘Çeşme’deki proje turizmi değil rantı patlatır’

‘Çeşme’deki proje turizmi değil rantı patlatır’

Çeşme'de hayata geçirilmesi planlanan Kanal Çeşme projesi ile ilgili değerlendirme yapan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Çeşmelilerin mülkiyet hakkının elinden alındığını söyledi.


Çeşme'de 511 parsel arazi için acele kamulaştırma kararı çıkarılmasının bu bölgede Suudi Arabistanlı şirketin büyük bir turizm projesi hazırladığının ortaya çıkması, Çeşme'de ve kamuoyunda tartışma yarattı.

Sözcü gazetesinden Gökmen Ulu'ya konuşan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, 'Hemşehrilerimin hakkını yedirmem' dedi.

'Burada arsası olanlar da sevinmişti''

Geçtiğimiz yılın ayında Kültür ve Turizm Bakanı'nın söz konusu alan için bir projeden bahsettiğini hatırlatan Ekrem Oran, ''Burası, ağustos ayında turizm geliştirme bölgesi ilan edilmişti. Buradaki arazilerin yüzde 49'u Hazine'ye ait. Hazine arazilerinin turizm imarı ile projelendirileceğini düşünmüştüm. Burada arsası olanlar da sevinmişti. Çeşme turizminin gelişmesini istiyoruz.'' diye konuştu.

Acele kamulaştırma kararı sonrası şaşırdıklarını ve burkulduklarını kaydeden Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, ''Hemşehrilerimizin mülkiyet hakları ellerinden alınıyor. Hayal kırıklığı içindeler.'' ifadelerini kullandı. 

Kanal Çeşme

''Turizm değil rant patlayacak''

Bölgede mülkü bulunan Çeşmelilerin “Madem burası turizm imarına açılıyor. Bu hakkı bana versinler, ben turizm yapayım” dediğini belirten Oran, bu projenin turizmi değil rantı patlatacağını ileri sürdü.

''Bakan, 'Bu bizim projemiz değil' dedi''

Konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'la görüştüğünü ve Ersoy'un kendisine, ''Biz asla burada kanal düşünmüyoruz. Bu bizim projemiz değil. Daha kamulaştırmalar bitmeden, planlamalar yapılmadan böyle bir projeye girişilmesi mantıklı değil” dediğini kaydeden Oran, şehir planlaması yapılmadan, imar durumları ve haritaları çıkmadan böyle bir projenin nasıl yapılabildiğini merak ettiğini söyledi. Oran, Suudi şirketin, “projeyi Külliye'ye sunduk” açıklaması yaptığını belirtti. 



Bu Haber 08.02.2020 - 09:10:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.