Ekrem İmamoğlu İstanbul turizmi için neler yapacak?

Ekrem İmamoğlu İstanbul turizmi için neler yapacak?
İstanbul Turizm Platformu’nun tanıtım toplantısı, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen geniş katılımlı bir toplantıyla gerçekleşti. Toplantıda konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘ortak akıl’ ve ‘birlikte karar alma’ prensiplerine dikkat çekti. Acentelerin ulaşım sorununun birkaç hafta içinde çözüleceğini ifade eden İmamoğlu, Galataport’la ilgili şu anda her şeyin havada olduğunu, söz konusu liman için birlikte bir ulaşım planının oluşturulacağını kaydetti.

TurizmGüncel

İstanbul Turizm Platformu’nun tanıtım toplantısında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da her kesimin katılımıyla oluşturcağı platformların içinde en önemlilerinden birinin Turizm Platformu olduğunu belirten Ekrem İmamoğlu, Büyükşehir Belediyesi’yle entegre çalışan başka kurullar da oluşturacaklarını ifade etti.

En başından ‘bu kentin belediye başkanıyım ama kenti sizinle birlikte yöneteceğim’ dediğini kaydeden İmamoğlu, bu anlama kendini moderatör olarak tanımladığını kaydetti.

Turizmin krizlere rağmen varlığını devam ettirdiğini ifade eden Ekrem İmamoğlu, ‘’Turizm hiçbir sektöre benzemez. Tamamıyla bu ülkede üretiliyor, ara ürünü yok. Bu anlamda herkesin kendisine dikkat etmesi gereken de bir sektör. Çalışanından en üst düzey yatırımcısına kadar herkesin, yaptığı işin bu ülke için ne kadar önemli bir iş yaptığını bilerek hareket etmesi gerekiyor.’’ ifadelerini kullandı.

‘’Ortak akılla master plan yapacağız’’

Katılımcı bir sistem koordine edeceklerini ve katılımcı bir yapı kuracaklarını seçilmeden önce söylediklerini belirten İmamoğlu, ‘’Ortak akılla bir master plan yapacağımızı ve İBB’nin en üst seviyede moderatörlük yapacağını söylemiştik. Bununla ilgili etkili kurumları kuracağımızı da taahhüt etmiştik. Bir tanesi İstanbul Yatırım Ajansı. Bu ajansı çok önemsiyoruz. Dünyada bunun örnekleri var. Son olarak dünyadaki en başarılı örnek olan London Partners diye bir kurum var. Onlarla deneyim paylaştık. Yakında da İstanbul’da bir araya geleceğiz. Ardından da yapacağımız turizm çalıştayının bir parçası olmalarını istedim ve kabul ettiler.’’ dedi.

toplu_foto

‘’İstanbul’un durumu bizi mutsuz etmekte’’

Bugün Türkiye’ye gelen her 3 turistten biri İstanbul’a geldiğine dikkat çeken İmamoğlu, ‘’Dönemsel olarak 2013’ten beri düşüşe geçmiş bir turizm ivmesi var ama artık harekete geçmemiz gerekiyor. İstanbul dengi şehirler İstanbul’un 2-3 katı turist alıp 2-3 katı turizm geliri elde ederken, İstanbul’un durumu bizi mutsuz etmekte. Bütün otoriteler kabul ediyor ki, İstanbul gerçekten öncü kent olmayı hak ediyor. Arkadaşlarım İstanbul için turizmde ilk 5’i hedefliyor. Bu tabi ki makul bir hedef ama İstanbul turizmde birinci olmayı hedeflemelidir.’’ şeklinde konuştu.

‘’Bu kente ihanet edilmesine asla izin vermeyeceğiz’’

İstanbul’da yap-boza asla izin vermeyeceklerini dile getiren Ekem İmamoğlu, ‘’Bugün kentsel tasarımda şikayet ettiğimiz her konunun temel sebebi kişiye veya siyasi anlayışa göre karardan kaynaklanıyor. Bu nedenle yap-boza asla izin vermeyeceğiz. Bu kararları uyguladığımızda da bu kente ihanet edilmesine asla izin vermeyeceğiz.’’ diye konuştu.

İmamoğlu, konuşmasının devamında şu noktaların altını çizdi:

‘’Haliç’e gözümüz gibi bakmalıyız’’

İstanbul’da turizm adına muazzam fırsatlar var. Sadece kemer altları ile 120-130 kilometrelik bir rotayı yeşil alanıyla tarihi değerleriyle nsanlara açabiliriz. Haliç’i ayrı bir kıymet. Haliç’e gözümüz gibi bakmalıyız. Bu nedenle ben Haliç’in dibinde 130 bin metrekarelik alandaki gereksiz biyolojik arıtma tesisine karşı çıktım. Biz Haliç’in kıyısında biyolojik arıtma tesisi mi taşıyacağız. Genel müdürün veya bir heyetin kararıyla olacak iş değil. Şehirlerin master planları vardır. İstanbul’un master planında bu yok.

‘’Turizm İBB kadrolarının değil, turizm kadrolarının işi olmalı’’

Adalar bile turizm için yeterli olurdu. Biz adalar için bir master plan başlattık. Adalar için turizm, sanat, kültür hedefleri koycağız ve o plan çerçevesinde adalar kimlik kazanacak. İstanbul, her yeri turizme mevzu olacak bir şehir. Turizm, İBB kadrolarının değil, turizm kadrolarının işi olmalı. İstanbul Turizm Platformu’nu bu nedenle kurduk. Bu şekilde İstanbul’un yaratıcı potansiyelini de ortaya çıkarcak, bu anlamda İstanbul’un demokrasi ve özgürlük modelini en üst seviyede düNyaya anlatacağız.

‘’Galataport’ta her şey havada’’

Galataport açılcak. Bir defa ben birkaç defa arkadaşlarım giti. Sdece Galataport’un açılması, kruvaziyer gemisiyle oraya gelmesiyle bu iş olmaz. Dar bakış açısıyla bu iş olmaz. O insanların nakliyesi, gelişi, gidişi... Binlerce otobüs, onların park yeri, binlerce insan... Her şey havada. Böyle olmaz. Ulaşım simülasyonuna ihtiyacımız var. Yatırımı yapana da yazık. Onun için berber düşüneceğiz dedik. Arkadaşlarıma ‘ulaşımı beraber planlayacaksınız’ dedim. Bu masala çok hızlı masalar olacak. İstanbul’un kaybedecek zamanı yok. Bütün belediyeyi çalışanlarıyla eğitimden geçirceğiz, turizm eğitimi alacaklar; zabıtası, güvenlikçisi, herkes... Seferberlik böyle olur. Başta kendimizi sonra da İstanbulluları turizm elçisi yapacağız.

‘’Acentelerin ulaşım sorunu birkaç hafta içinde çözülecek’’

TÜRSAB Başkanı buradan bize mesajı verdi, haklı. Bu konu uzun süredir devam eden bir sorun. Bu sorunun çözümü ile ilgili samimi olarak çalıştığımızı hepinizin bilmesi gerekir. Sadece alınacak kararın tartışılmaması, hızlıca alınıp bir eksikliğinin olmaması konusunda titizliğimiz var. Bir de gerçekten çok fazla konu var bunları analiz ede ede süreci yönetiyoruz. Sayın başkan bana sunum yaptılar ama bir iki teknik konuda mutlaka meslek sahibi kişilerle görüşülmesi gerektiğini tavsiye ettim genel sekreterime ve genel sekreter yardımcıma. Yani günleri, birkaç haftayı kapsayan zaman diliminde bu sorunu çözeceğiz arkadaşlar hiçbir endişeniz olmasın.’’



Bu Haber 18.11.2019 - 14:39:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Engin DAMCI 19.11.2019 - 01:54

    Dünya Mirası Adalar 4 saat · Turizm İBB kadrolarının değil, turizm kadrolarının işi olmalı’’ Adalar bile turizm için yeterli olurdu. Biz adalar için bir master plan başlattık. Adalar için turizm, sanat, kültür hedefleri koycağız ve o plan çerçevesinde adalar kimlik kazanacak. İstanbul, her yeri turizme mevzu olacak bir şehir. Turizm, İBB kadrolarının değil, turizm kadrolarının işi olmalı. İstanbul Turizm Platformu’nu bu nedenle kurduk. Bu şekilde İstanbul’un yaratıcı potansiyelini de ortaya çıkarcak, bu anlamda İstanbul’un demokrasi ve özgürlük modelini en üst seviyede düNyaya anlatacağız. https://www.turizmguncel.com/…/ekrem-imamoglu-istanbul-turi… TURİZMGUNCEL.COM Ekrem İmamoğlu İstanbul turizmi için neler yapacak? - Turizm Güncel - Turizm Haberleri - Turizm Gazetesi 55 1 Yorum 1 Paylaşım Engin Damcı Beğen Yorum Yap Paylaş Yorumlar Engin Damcı Yorum yaz... Engin Damcı Engin Damcı : Kenarın belediyeciliğinden gelip de kadim şehirle karşılaştığında şaşırmaması mümkün değildi... Sap ve samanı karıştırıyor olması bu şaşkınlığının tezahürü olsa gerek. "Bu kente ihanet edilmesine asla izin vermiyeceğiz" demiş olsa da; hainliklerine Adalardan başlamış olduklarını şuursuzca ifadeden de çekinmeden; "Adalar bile turizim için yeterli olurdu. Adalar için mastır pılân başlattık. Adalar için turizim,sanat,kültür hedefleri koyacağız ve o pılân çerçevesinde adalar kimlik kazanacak." gibi de hezeyanlar üreterek aklınca geldiği yer ile Adalar'ı eşitlemiş ve kimliksizleştirmiş... Hemşo! Her sakallı Sakallı Celâl değildir...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.