Ekrem İmamoğlu açıkladı: 2 bin otel odası tamam!

Ekrem İmamoğlu açıkladı: 2 bin otel odası tamam!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sağlık çalışanlarının konaklaması için İstanbul'da 2 bin otel odası sağladıklarını açıkladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyenin koronavirüsle mücadele kapsamında aldığı önlemleri açıkladı. İmamoğlu, ''İstanbul'da 600 otel yöneticisi ile görüşmeler yaptıklarını belirten İmamoğlu, ''Sağlık çalışanlarımızın kendi ailelerini de korumak zorundayız. Bizler İstanbul’da ne yapabiliriz diye belediyelerimizle çalışmalar yapıyoruz. Bir takım alanları Sağlık Bakanlığımız ile paylaşıyoruz. Kendi evlerinin dışında ve çalıştıkları hastanelere yürüme mesafelerindeki otellerde korunma konusunda bir anlaşmaya vardık. Toplamda 2000 odanın sağlık çalışanlarının kullanımına açılması için gerekli desteği sağladık.'' dedi.

İmamoğlu, açıklamasının devamında şu noktaların altını çizdi:

"İBB olarak bu dönemde özel olarak yardıma ihtiyaç duyan tüm kişi ve kesimleri belirlemek bu kişilere fiziki, maddi ya da psikolojik destek sunmak, yardımlaşma çalışmalarını koordine etmek amacıyla İBB öncülüğünde tüm sivil toplumu ve gönüllüleri bir araya getirmek üzere İstanbul Yardımlaşma ve Koordinasyon Merkezi’ni oluşturduk. Yenikapı İstanbul Yardımlaşma ve Koordinasyon Merkezi oldu."

Kanal İstanbul açıklaması

"Lütfen insani ve ekonomik önceliği bulunmayan büyük ve tartışmalı yatırımları lütfen iptal edin. Yapılan ihaleler konusunda hukuki mücadele edeceğimizi buradan duyurmak istiyorum.

Şu zor günlerde halk sağlığından daha önemli bir şey olamayacağını vatandaşımıza hissettirmek adına daha hassas olunmalıdır.

Salgının yayılması ve ihtiyaç halinde bazı mekanlarımızı sahra hastanesi olarak kullanılması için teknik çalışmamızı yaptık. Yenikapı, Maltepe miting alanlardan bazılarıdır.

Maltepe dolgu alanı da ihtiyaç halinde merkeze dönüştürecek durumda olduğumuzu paylaştık.

İstanbul genelinde belediyemize ait 19 spor salonu da geçici hastane olarak kullanılabilir. Toplam 1983 yatak kapasitesinin mümkün olacağını bildirdik.

Hasta sayısının hızla artacağı göz önünde bulundurulduğunda hava, kara, metro ile ulaşılabilecek Atatürk Havalimanı Koronavirüs'le mücadele edilen hastaneye dönüştürülebilir.''



Bu Haber 27.03.2020 - 11:46:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.