Edirne'ye Bulgaristan, Van'a İran dopingi

Edirne'ye Bulgaristan, Van'a İran dopingi
Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez,  iki haftada 15 bine yakın İranlı turistin Türkiye’ye giriş yaptığını açıkladı.

Mehmet Emin Bilmez yaptığı açıklamada, Kapıköy Sınır Kapısından geçerek Türkiye’ye giriş yapan İranlı turistlerin sayısının günde bine, iki haftada ise 15 bine ulaştığını söyledi. Otellerin tamamını dolduran İranlı turistler, gündüz alışveriş merkezleri ve iş yerlerini, gece de eğlence merkezlerini ziyaret ederek şehri hareketlendirdi.

Sınır kapısında geçiş saatlerinin uzatılması için İran yetkileriyle görüştüklerini söyleyen Van Valisi Bilmez, “Saat 5 itibarıyla kapıdan kimse geçiş yapamıyor. Bunun mümkünse 24 saat, mümkün değilse akşam saat 22.00'ye kadar açık kalması konusunda görüşmelerimiz devam ediyor Şu an günlük ortalama, giriş çıkış yapan toplam bin 500, üç bin arasında İran vatandaşı var. Günlük bine yakın İranlı Türkiye'ye giriş yapıyor. Esnafta bu anlamda bir umut ve bir hareketlilik oluştu. Nevroza yakın İran'da üç haftalık bir tatil olacak, İnşallah esnafımızın yüzünü güldürecek eski hareketli günleri yakalarız” dedi.

Müşterilerin yüzde 98’i Bulgar

Yurdun bir diğer ucu Edirne’ye ise Bulgar turistler akın etmeye devam ediyor. Bulgar levasının 8 TL seviyesine ulaşmasıyla alışveriş için Türkiye’ye gelen turistler günlük ortalama 500 euro harcıyor. Edirne esnafı müşterilerin yüzde 98’ini Bulgar turistlerin oluşturduğunu söyledi.  



Bu Haber 10.12.2021 - 13:49:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.