Ece Tonbul anlattı: Club Marvy neden başarılı oldu?

Ece Tonbul anlattı: Club Marvy neden başarılı oldu?

Paloma Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Ece Tonbul, Akdeniz çanağında en başarılı otelciliği Türkiye’nin yaptığını belirtti.


TurizmGüncel

Paloma Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Ece Tonbul, TTYD’nin düzenlediği “Turizm Yatırım Forumu” kapsamındaki ‘Türk Otel Zincirlerinin Başarısı ve Geleceği’ başlıklı panelde Türkiye turizm sektörüne ve Paloma Grubuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Akdeniz’de en başarılı otelcilik Türkiye’de yapılıyor”

Otelcilik sektöründeki dönüşüme dikkat çeken Ece Tonbul, Paloma Grubu bünyesindeki Club Marvy’nin bu dönüşümün kaçınılmaz bir sonucu olduğunu söyledi. Küresel otel zincirlerinin bu dönüşümü sağlayamadığına dikkat çeken Tonbul, Akdeniz çanağında en başarılı otelciliğin Türkiye’de yapıldığını ifade etti.

“Zincir otellerin ‘deneyim’ ve ‘sürdürülebilirlik’ kavramları"

Uluslararası otel zincirlerinin bundan 10-15 sene önce, dillere pelesenk olan, ‘deneyim’ ve ‘sürdürülebilirlik’ üzerine kendi ürünlerini dönüştürmek için yola çıktığını kaydeden Tonbul, “Muhakkak bunu inceledik ama ne kadar olursa olsun, ezberlenmiş, altı boş bırakıldığında hiçbir sonuç vermeyen bu ‘deneyim’ ve ‘sürdürülebilirlik’ sözlerinin en önemli kodlamalarından birisinin ‘lokalleşme’ olduğunu hepimiz biliyoruz.” dedi.

“Zincir oteller yeni gezginlere hitap edecek şekilde dönüşemedi”

Zincir otel gruplarının, nereye gidilirse gidilsin aynı hizmetin alınmasını sağlayan, telefon rehberi ya da anayasa gibi koca koca kitaplar oluşturduğunu söyleyen Ece Tonbul, bu otel gruplarının otellerini dönüştürerek yeni ve harcama potansiyeli yüksek gezginlere hitap eder hale getirmekte zorluk çektiklerini ileri sürdü. Tonbul, “Ülke olarak, kendi ürünlerimizi geliştirirken çok çalışkan olduğumuz için Akdeniz’in başarılı otelcilerinden olduğumuzu düşünüyorum. Çok çabuk adapte olup değiştiğimizi ve kendimizi yenilediğimizi düşünüyorum. Gelirlerimizi artırmak için markalaşma ile ürünlerimizi çok iyi okumamız önemli.” dedi.

“Markalaşma yolunda günü ve trendleri yakalamalıyız”

Güney otelciliğinde yeni dünyanın kodlamalarına uygun bir değişim ve dönüşümün başladığını vurgulayan Tonbul; kökleri derin, bugünü ve yarını iyi anlamış, nicelikten niteliğe doğru kayan yatırımlarla turist başına gelirin de yükseltileceğine dikkat çekti. Tonbul, “Markalaşma yolunda günü ve trendleri yakalayan alanları çok iyi okumamız ve alt yapımızı buna uygun şekilde dönüştürmemiz önemli. Şüphesiz Club Marvy, bütün bu kodlamaları doğru okumaya çalışarak yiyecek-içecek alt yapısı ile görülen veya dokunulan her yerde ilham veren kodlamalar içinde hazırlandı. Zannediyorum başarılı noktalara değindi ki, ‘böyle bir resort tesisin Türkiye’de olabileceğini düşünmüyorduk’, ya da ‘böyle keyifli bir tatili her şey dahil bir tesisin içinde yapmayı hala bile etmemiştik’ diyenler oldu.” ifadelerini kullandı.

“Almanya pazarındaki yüzde 3-4’lük potansiyel hep aynı döngünün içinde”

Türkiye’nin ziyaretçi sayısını artırması gereken Almanya gibi bir pazarda seyahat eden yüzde 3-4’lük bir potansiyelin hep aynı döngünün içerisinde olduğunu kaydeden Tonbul, “Seyahat ajandasında Türkiye’nin adını ilk ona bile yazmayan ama nitelikli ve yüksek harcama potansiyeline sahip olan kitleyi Türkiye’ye getirmeyi başarılı buluyorum.” şeklinde konuştu.



Bu Haber 19.05.2022 - 16:05:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • 26.12.2023 - 02:18

    Sektör bazinda ,Çagi iyi anlamak ve ona uygun iyi bir hizmet sunmak ve bunda standardi yakalamak meselesi bu...Hayirli olsun.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.