EBRD, Borsa İstanbul'daki hissesini satmak istiyor
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Hakan Atilla'nın Borsa İstanbul CEO'su olarak atanmasının ardından BIST'te sahip olduğu % 10 hissesini satmak istiyor, Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Zafer Sönmez EBRD'nin payını almak istediklerini açıkladı

BIST hissedarı olan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Hakan Atilla'nın Borsa İstanbul CEO'su olarak atanmasının ardından BIST'te sahip olduğu % 10 hissesini satmak istediğini açıkladı. Reuters'a konuşan 2 kaynak EBRD'nin borsadaki hisselerini bir an önce satmaya karar verdiğini belirtti.
Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Zafer Sönmez EBRD'nin BIST'teki % 10 payını almak istediklerini açıkladı.
EBRD geçen hafta eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak atanmasını desteklemediklerini açıklamıştı. Konuya ilişkin olarak Bloomberg'in de ulaştığı EBRD yetkilileri daha fazla yorum yapmayacaklarını söyledi. Kaynak: Bloomberg
İlgili Haberler

Tera’nın TLY fonunu başlatan 11 kişinin adı belli oldu
Tera Yatırım Holding’in 5 yılda yüzde 740 bine yakın yükselen ve geçtiğimiz günlerde temerrüte düşerek tasfiye sürecine giren ve Borsa İstanbul’daki fon krizinin fitilini ateşleten TLY fonunun TEFAS’a açılmadan önceki ilk yatırımcılarının isimleri belli oldu.

ATF Türkiye’ye son 1 ay kaldı: 54 milyar euroluk ticaret hacmi Antalya’da buluşuyor
Türkiye’nin ve Akdeniz’in en verimli turizm buluşması ATF Türkiye – Uluslararası Antalya Turizm Fuarı, sekizinci kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. 26–27–28 Ekim 2026 tarihlerinde ANFAŞ Antalya Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek ATF; temsil edeceği 54 milyar Euroyu aşan dev ticaret hacmiyle küresel turizmin en büyük buluşmalarından birine sahne olacak.

Aydın Didim'de vakıflara ait 4 taşınmaz 30 yıllığına kiralanacak! 401 milyona ihaleye çıkıyor
Aydın’ın en turistik bölgelerinden olan Didim’de bulunan 4 vakıf taşınmazı, yapım veya onarım hizmetleri karşılığında 30 yıl boyunca kiralanmak üzere 401 milyon liraya ihaleye çıktı.



%20(2).gif)

