EasyJet Holidays ilk İngiliz turist kafilesini Antalya’ya getirdi
İngiliz tur operatörü Easyjet ve Easyjet Holidays’in İngiltere’den ilk tatilcileri Antalya’da geldi.

İngiltere’nin Türkiye’yi kırmızı listeden çıkarması ile birlikte harekete geçen Easyjet ve Easyjet Holidays, Türkiye operasyonlarına başladı. Cumartesi günü sabah saatlerinde İngiltere’den havalanan Easyjet’in uçağı, Easyjet Holidays’in İngiliz tatilcilerini Antalya’ya getirdi. Fraport TAV Antalya Havalimanı’na gelen İngiliz turistler Easyjet’in Türkiye’deki partneri Diana Travel tarafından karşılanarak otellerine yerleştirildi.
“Ciddi bir operasyon hazırlığındaydı”
Konu hakkında bir açıklama yapan Diana Travel Yönetim Kurulu Başkanı Burak Tonbul, “İlk İngiliz misafirlerimizi karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bilindiği üzere Easyjet, Türkiye’ye ciddi bir operasyon hazırlığındaydı. Pandemi ve kısıtlamalar nedeniyle bu operasyonlar ertelenmek durumunda kaldı. İngiltere’nin Türkiye’yi kırmızı listeden çıkarması ile İngiltere operasyonlarının önü açıldı. Operasyonun başlamasının özellikle önümüzdeki yaz sezonu satışlarına ve Antalya’nın da kış ve golf paketlerine çok katkısı olacaktır” dedi.
“Antalya’ya gelen İngiliz turist sayısı artacak”
Easyjet ve Easyjet Holidays’in operasyonlarının devam edeceğini ifade eden Burak Tonbul, İngiltere pazarının Türkiye için çok önemli ve daha da geliştirilmesi gereken bir pazar olduğunu söyledi. Tonbul, “İngiltere pazarı özellikle Ege Bölgesi için çok önemli bir kaynak pazar. Son yıllarda İngiliz turistler Antalya bölgesine de güzel bir ilgi gösteriyordu. Pandemi ile birlikte bu ilgi yavaşlasa da ilerleyen sezonlarda İngiliz turistler Antalya’ya daha fazla gelecektir. Bu potansiyeli artırmak için Easyjet ve Easyjet Holidays’in operasyonları bizim için çok değerli. Aksi bir durum olmazsa Antalya’daki İngiliz turist sayısı ilerleyen dönemde daha da artacaktır” diye konuştu.
TurizmGüncel’in Telegram kanalı yayında. Günün öne çıkan turizm haberleri için: https://t.co/KNoOKYG8OD pic.twitter.com/UUvgvILSA1
— TurizmGüncel (@turizmguncel) January 26, 2021
İlgili Haberler

Turistler en çok hangi ülkelere gitti! BM listeyi açıkladı: Türkiye kaçıncı sırada?
Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, Avrupa'nın turizmde en çok tercih edilen kıta olduğunu açıklarken; ilk 10 ülke sıralamasını da yayınladı.

Bakan Ersoy ile THY'den ortak turizm planı: Hedef yeni pazarlar
Bakan Mehmet Nuri Ersoy ve THY heyeti bir görüşme yaptı. Görüşmede Türkiye'nin turizm potansiyelini artırmak için alternatif pazarlar ve yeni destinasyonlar konuları ele alındı.

Kuşadası'nda sarı yaz bereketi! Hedef yıl sonuna kadar 2 milyon turist
Kuşadası'nda ekim ayında otellerde doluluk oranı yüzde 70'e ulaşırken, kruvaziyer turizmi ile birlikte bölgede yıl sonu hedefinin 2 milyon turist olduğu belirtildi.



%20(2).gif)

