Zarar üstüne zarar yazıyorlar

Zarar üstüne zarar yazıyorlar

İngiltere merkezli bütçeli hava yolu şirketleri easyJet, 2019 yılının ilk yarısında 250 milyon pound zarar açıkladı.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Avrupa'da tur operatörleri ve uçak şirketleri zarar açıklamaya devam ediyor. Tur operatörleri Thomas Cook ve TUI'nin ardından, Avrupa'nın önde gelen bütçeli hava yolu şirketi easyJet de yılın ilk yarısında 250 milyon pound (319 milyon dolar) kayıp yaşadığını duyurdu.

GEÇEN YIL 18 MİLYON POUNDDU

EasyJet tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz yılın ilk yarısında 18 milyon pound olan şirketin vergi öncesi kaybının bu yılın aynı döneminde 250 milyon pounda çıktığını açıkladı.

‘’BEKLENTİMİZ DOĞRULTUSUNDA GİDİYOR’’

EsyJet CEO'su Johan Lundgren, zorlu ticaret koşullarında bilançoların beklenen şekilde gerçekleştiğini söyledi. Bu yıl 100 milyon pound tasarruf sağlayacaklarını kaydeden Lundgren, kar beklentisi projeksiyonlarının değiştirilmeyeceğini ifade etti.

Bu yıl koltuk başına ortalama gelirinin miktar düşmesi beklenen EasyJet yaşanan kayıpta sadece İngiltere'deki Brexit belirsizliğinin değil, Avrupa'daki çapındaki makroekonomik yavaşlamanın da etkisi olduğunu açıkladı.

TUI VE THOMAS COOK DA ZARAR AÇIKLAMIŞTI

EasyJet’ten önce ilk yarı bilançolarını açıklayan TUI Travel 300 milyon euro, Thomas Cook ise 1,4 milyar poundun üzerinde zarar ettiğini bildirmişti.



Bu Haber 17.05.2019 - 10:48:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.