EasyJet: 2021 yaz rezervasyonları geçen yılın üstünde

EasyJet: 2021 yaz rezervasyonları geçen yılın üstünde
İngiliz tur operatörü EasyJet Holidays, 2021-22 kış sezonu için talebin cesaret verici olduğunu, 2021 yaz sezonu için ise olumlu işaretler bulunduğunu açıkladı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Yeni bir ticaret güncellemesi yayınlayan İngiliz tur operatörü EasyJet Holidays, insanların yaz tatili rezervasyonu yapmak için karantina konusunun netlik kazanmasını beklediğini belirtti.

Uzmanlar ise, İngiltere'nin 22 ülkeden dönenlere 10 günlük otel karantinası getirmesinden dolayı rezervasyon talebinin dramatik bir şekilde yavaşlayacağına dikkat çekiyor. Bilindiği üzere İngiltere Başbakanı Boris Johnson, tatile gitmeyi yasa dışı ilan etmişti.

‘’2021-kış talebi cesaret verici, 2021 yaz rezervasyonları geçen yılın üstünde’’

EasyJet Holidays tarafından yapılan açıklamada, ''Aralık ayında başlatılan 2021-22 kış sezonu rezervasyonları çok olumlu talep görüyor. İnsanların rezervasyon yapmak için karantina koşullarının netlik kazanmasını beklemesine rağmen, 2021 yaz rezervasyonları da şu anda geçen yılın oldukça üstünde.'' denildi.

‘’Otel karantinasının yaz aylarına kadar devam etme endişesi var’’

İngiltere'ye getirilen otel karantinası kuralının yaz aylarına kadar devam edeceği endişesi nedeniyle misafirlerin kararsız kaldığı ifade ediliyor. Seyahat kısıtlamalarından önce 5 bin kişi ile yapılan araştırma, tatilcilerin yüzde 65'inin 2021 için rezervasyon yaptığını veya planladığını ortaya koymuştu.

Mart sonuna kadar kapasitenin yüzde 10’unu kullanacak

Mart ayının sonuna kadar roplam kapasitesinin sadece yüzde 10'unu kullanabileceğini öngören EasyJet, 2020'nin son 3 ayında yüzde 87 düşüşle 2,9 milyon yolcu taşıdığını ve kapasitesinin sadece yüzde 18'ini kullanabildiğini açıkladı. Doluluk oranının yüzde 26 düşüşle yüzde 66'ya gerilediğini kaydeden şirket, grubun toplam gelirininse yüzde 88 düşüşle 165 milyon pounda gerilediğine dikkat çekti. EasyJet'in yolcu gelirleri yüzde 90 düşüşle 118 milyon pounda, yan gelirleri ise yüzde 84 düşüşle 47 milyon pounda geriledi.

Gatwick’e 71 uçak konuşlandıracak

Mevcut kötü görünüme rağmen EasyJet, seyahatler yeniden başladığında bastırılmış talebi karşılamak için iyi konumlandığını, ihtiyaç durumunda kapasiteyi hızlıca yükselteceğini belirtiyor. Yaz aylarında Gatwick'e 71 uçak konuşlandırmayı planlayan şirket, diğer taşıyıcıların filosunun bir kısımını emekliye ayırmasından dolayı ciddi bir rekabet olmayacağı görüşünde.



Bu Haber 28.01.2021 - 12:23:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • özel reklam çalışması 28.01.2021 - 01:06

    İngiltere ye özel bir reklam çalışması yapılmalıdır. İngilterenin önde gelen en ünlü youtuber ve insgtram hesaplarının sahibi 4 5 kişiyi ülkemize tatile gelişini konu edici bir tanıtıcı reklam çalışması. havalımanından otele gıdene kadarkı guvenlık ve hıjyenı on plana cıkartan. tarıhı yerlere gırıslerdekı , cadde sokaklarda yururken herkesın maskelı olusu restaurantlarda oturma duzenlerını dıkkate alıcı bır reklam calısması bunuda ıngıltere yayınlatmalıyız! acıl olarak 2021 de bızler ne yaparızı dusunmelıyız. devlet buyuklerımıze onerılerde bulunmalıyız. onlar burokrat bızler ıse esnafız. ıstedıgımız ne ıse onları aktarmalıyız. acıl acıl acıl yurt dısında reklam calısmaları yapılmalıdır. dıkkat cekıcı!

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.