Dünyanın en uzun uçuşunu en kısa sürede gerçekleştirdi

Dünyanın en uzun uçuşunu en kısa sürede gerçekleştirdi
Emirates Hava Yollarına ait bir yolcu uçağı, Dubai’den kalkıp, hiç mola vermeden Yeni zelanda’nın Auckland kentine indi ve dünyanın “hiç durmadan” en uzun mesafeli uçuşunu gerçekleştirmiş oldu.


Dünyanın en büyük uçağı olarak bilinen bir Airbus 380 ile gerçekleşen seyahatin uzunluğu tam 14 bin 200 kilometreyi bulurken, yolcular 17 saat 15 dakika boyunca havada kaldı. Milliyet'te yer alan habere göre, şirket, söz konusu mesafenin molasız gerçekleştirilmesinin, en ucuz ve en hızlı yol olduğunu belirtirken, “Bu yolculuk için, uygun rüzgarı da yakalamak adına esnek ve günden güne değişen rotalar kullanma imkanımız var” ifadesini kullandı. Şirket, söz konusu rota için Avustralya’da mola vererek üç saat fazladan zaman harcıyordu. 

YENİ REKOR HAZIRLIĞI
 
Dubai- Auckland uçuşunda bundan sonra Boeing 777-200LR uçaklarını kullanacağını da belirten şirket, yeni bir rekor kırmaya daha hazırlandığının da sinyallerini verdi. Nitekim Emirates, 17 saat 35 dakika sürecek Dubai- Panama seferlerine hazırlanıyor. 
 
Bundan önceki en uzun uçuş rekoru, 17 saat 35 dakika ile 13 bin 800 km uçan Qantas Airways tarafından, Sydney-Dallas arasında kırılmıştı. Emirates, 14 bin 200 km ile daha uzun mesafe uçmasına karşın, uçağın hızlı gitmesi nedeniyle, bu mesafeyi Qantas’dan daha kısa sürede tamamlamış oldu. 



Bu Haber 05.03.2016 - 09:50:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.