Dünyaca ünlü master şefler Meze Festivali’nde

Dünyaca ünlü master şefler Meze Festivali’nde
12 – 13 Ekim tarihlerinde Akra’da gerçekleşecek 2. Uluslararası Meze Festivali, dünyanın önde gelen şeflerini Antalya’da ağırlayacak

Bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan Uluslararası Meze Festivali üç kıtanın önde gelen 18 şefini bir araya getirecek. 12 – 13 Ekim tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek olan festival, dünyaca ünlü şeflerin hazırlayacağı mezelerin sunumlarına ev sahipliği yapacak.

12 Ekimde düzenlenecek Meze Yapım Atölyesinde katılımcılar ile buluşacak olan şefler; 13 Ekimde 18.00’dan itibaren festival alanında Antalya ve çevre şehirlerden katılım sağlayacak gastronomi meraklılarını farklı lezzetlerle tanıştıracak. Festivalde Türkiye’nin önde gelen şefleri de, Osmanlı’dan günümüze ulaşan meze çeşitlerini modern dokunuşlarla sunacak.

ÜÇ KITANIN ÜNLÜ ŞEFLERİ ANTALYA’DA

Ortadoğu, Asya, Avrupa ve Türkiye’nin kendi alanında en iyi 18 şefi, özgün yorumlarını katarak hazırlayacakları mezeleri lezzet tutkunlarına sunacak.

Akra Otel’de “Urban Social Taste’’ konseptiyle gerçekleşecek olan festivalin ünlü şefleri arasında Michelin yıldızlı İspanyol şef Ruben Arnanz, yine İspanya’dan gelen ve iki Michelin yıldızıyla hem kendine ait restoranı Rom’da şefliğe devam eden hem de önemli okulların gastronomi bölümlerinde akademisyenlik yapan Pere Planaguma, Lübnanlı Şefler Birliği Başkanı Joe Barza, Tai Mutfağının önemli ismi Prin Polsuk, Halep Mutfağında uzmanlaşan Mohammad Orfalı, Mısır’ın iddialı şeflerinden Mostafa Seif, Fas’tan gelen Marouane Bouhmidi ve mesleğe çok küçük yaşlarda başlayarak sayısız başarılar elde eden Filistinli şef Johnny Goric yer alıyor.

TÜRKİYE’NİN ÜNLÜ ŞEFLERİ DE FESTİVALDE

Yeme içme sektörünün ünlü girişimcileri arasında yer alan Çapa ailesinin genç üyesi Emre Çapa, işletmeci Erhan Görücüoğlu, Le Cordon Blue mezunu, Anadolu mutfağı konusunda imza isimlerden Umut Karakuş, usta şefler Volkan Bekit & Savaş İrlan, Mersin’in yetiştirdiği başarılı şef Doğa Çitçi, namı Antalya’dan tüm ülkeye yayılan meşhur restoran 7 Mehmet’in üçüncü kuşak temsilcisi Mehmet Akdağ ve piyaz denince akla ilk gelen usta şef Ahmet Semerci festivalin Türk şefleri olarak boy gösterecek.


Bu Haber 08.10.2018 - 17:44:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.