Dünya turizminin başındaki isim giderayak uyardı: Turizmde alarm zili

Dünya turizminin başındaki isim giderayak uyardı: Turizmde alarm zili
Yakında koltuğunu halefi Zurab Pololikashvili'ye bırakacak olan Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (BMDTÖ) Başkanı Taleb Rifai, giderayak küresel turizmle ilgili önemli bir uyarıda bulundu.



TurizmGüncel - Dış Haberler

BMDTÖ Genel Sekreteri Taleb Rifai, Avrupa'da Barselona, Dubrovnik, Venedik ve Roma gibi kentlerde yaşanan kitle turizmi protestolarının ''alarm zili'' anlamına geldiğini belirtti.

''BÜYÜME OLMADAN YAŞAYAMAYIZ''

Yeni durumu ''turizm fobi'' olarak yorumlayan Rifai, ''Turizm büyük bir siyasi parti değil, sadece dünyayı daha daha iyi bir yer haline getirebilecek gerçek bir dönüştürücü. Büyüme düşmanı değiliz, büyüme olmadan yaşayamayız.'' dedi.

''SADECE BÜYÜMEKLE OLMAZ''

Turizmin daha sürdürülebilir bir sektör haline getirilmesi gerektiğini kaydeden Rifai, turizmcilere de seslenerek, ''Sadece büyümekle de olmaz. Herkese karşı hassas olmalısınız.'' şeklinde konuştu.

''BİR YANDAN SEKTÖRÜN ÇIKARLARINI KORURKEN...''

Turizmdeki büyümenin olumsuz etkilerinin ortadan kaldırılması gerektiğine işaret eden Taleb Rifai, ''Bir yandan sektörün çıkarlarını korurken bir yandan da toplumlara ulaşmak ve büyümenin negatif etkilerine (aşırı kalabalık gibi) karşı mücadele etmek durumundayız.'' dedi.


Bu Haber 15.09.2017 - 15:40:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.