Dünya turizminden kısa haberler

Dünya turizminden kısa haberler

Turizm sektörü ülkeler için giderek daha önemli hale geliyor. Kimi destinasyonlar kayıt dışı konaklama ile mücadele ederken, kimileri zengin turistleri ağırlamak için projeler geliştiriyor, kimileri de kitle turizminde daha fazla büyümek için mücadele ediyor.


Turizm Güncel – Dış Haberler

Fransız şehirleri günübirlik kiralamaları sınırlamaya çalışıyor

Fransa'da her geçen daha fazla belediye başkanı günübirlik kiralanan evlere sınırlama getirmeye çalışırken, pek çok yasal engel ve mülk sahiplerinin öfkesiyle karşılaşıyor. Son iki yılda günübirlik kiralamaların yüzde 33 arttığı Fransa'da bazı şehirlerin konut stoğunun yüzde 40-45'i günübirlik kiralamalar için kullanılır hale gelmiş durumda. Buna karşı mücadele veren şehirlerden Pays Basque Belediye, evini günübirlik kiralayanlara, günübirlik kiraya verilen evle aynı özelliklere sahip başka bir evi de geleneksel olarak kiraya verme zorunluluğu getirdi. Yani geleneksel kiralama yöntemiyle kiraya verecek ikinci bir evi olmayanlar günübirlik kiralama yapamayacak. Belediye, kuralı çiğneyen mülk sahiplerine 50 bin euroya kadar para cezası verecek.

Japonya zengin turistleri çekmek için kolları sıvadı

Japonya, Singapur gibi Güney Asya destinasyonları ile rekabet edebilmek için zengin turistlere yöneldi. Özel uçaklarla ve süper lüks yatlarla ülkeye yapılacak anlık ziyaretlerin önündeki bürokratik engelleri kaldırmaya hazırlanan Japonya, ülke turizm gelirinin yüzde 10'dan fazlasını sağlayan üst gelir grubu turistlerden daha fazla pay almayı hedefliyor. Turizmciler, hazırlanan programın multi milyonerleri ülkeye çekebileceği görüşünde. Japonya'da patlama yapan lüks turizm pazarında bazı işletmelerin akşam yemeği için kişi başı 700 euro aldığı ifade ediliyor. Buna karşın Japonya'nın lüks hizmet konusunda Monako, Dubai veya Singapur destinasyonların oldukça gerisinde olduğuna dikkat çekiliyor.

Hong Kong turizmi istikrarlı bir şekilde büyüyor

Kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte ana kara, Hong Kong ve Macao'da turizm hızla toparlanıyor. Hong Kong Turizm Ofisinin paylaştığı verilere göre ilk çeyrekte Hong Kong'u 4 milyon 410 bin kişi ziyaret etti. Sadece Mart ayında Hong Kong'a giden ziyaretçi sayısı yüzde 73 artışla 2 milyon 450 bin olarak kayıtlara geçti.

Fas'ta turizm sektörü 2019 seviyesini aştı

Dünya Turizm Örgütünün bildirdiğine göre, ilk çeyrekte yüzde 19 artışla 4 milyon ziyaretçi sayısına ulaşan Fas turizmi, bölgede pandemi öncesi seviyeyi yakalayan ilk turizm destinasyonu oldu. Ülkenin ilk çeyrek turizm geliri ise 2019'un oldukça üzerinde. Verilere göre ilk 3 ayda ülken in turizm geliri yüzde 52 oranında arttı. Turizm sektörünü öncelikli sektör olarak gören ve 2023-26 arasında turist sayısını 17,5 milyona çıkarmayı hedefleyen Fas, 650 milyon dolarlık turizm gelişim planı hazırladı.

Hırvatistan 2023 yılında turizmde rekor bekliyor

Geçtiğimiz sezondaki rekor sonuçları şimdiden bırakan Hırvatistan turizminin ocak-mayıs arasındaki dönemde 3,5 milyon ziyaretçi ağırladığını açıklayan Hırvatistan Turizm Ofisi Başkanı Kristjan Staničić, 2019 rakamlarını da yüzde 3 geride bıraktıklarını anlattı. Geçen yıla kıyasla artış oranının yüzde 27 olduğunu kaydeden Kristjan Staničić, ziyaretçi sayısındaki istikrarlı artışın devam edeceğini belirtti.



Bu Haber 02.06.2023 - 11:52:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.