Dünya turizmi ilk çeyrekte ne kadar büyüdü?

Dünya turizmi ilk çeyrekte ne kadar büyüdü?

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (BDTÖ), küresel turizmin 2019'un ilk çeyreğine ilişkin performansını açıkladı.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Turizm hangi bölgede ne kadar büyüdü?

BMDTÖ tarafından açıklanan verilere göre, 2019 yılının ilk çeyreğinde küresel turizm bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4 oranında büyüdü. Geçtiğimiz 2 yılın ilk çeyreğine kıyasla (2018 ilk çeyrek yüzde 6 civarı TG) bu çeyrekte daha düşük bir büyüme kaydedildiği belirtilen BDTÖ Dünya Turizm Barometresi raporunda, een yüksek büyüme oranlarına ise yüzde 8 ile Ortadoğu ve yüzde 6 ile Asya-Pasifik'te ulaşıldığı ifade edildi. Aynı raporda, Avrupa ve Afrika'daki büyüme oranının yüzde Amerika'daki büyüme oranının ise yüzde 3 olduğu belirtildi.

Son iki yılın aynı dönemine göre büyüme geriledi

BMDTÖ Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili, pozitif ekonomi, artan hava yolu ulaşımı kapasitesi ve vizelerin kolaylaşmasıyla büyümeye decam ettiğini söyledi. İlk çeyrekteki büyüme verilerinin geçtiğimiz iki yıldaki yüksek oranlı büyümelerine nazaran bir miktar azaldığına dikkat çeken Pololikashvili, ancak sektördeki büyümenin hala küresel ekonomik büyümenin üstünde olduğuna vurgu yaptı.

Büyümede en etkili bölgeler

Avrupa'daki yüzd 4'lük büyümenin güney, orta ve doğu Avrupa'daki ortalama yüzde 5'lik büyümeyle sağlandığını belirtilen BMDTÖ açıklamasında, Afrika'daki toparlanmaya en büyük katkıyı yüzde 11 büyümeyle Kuzey Afrika'nın yaptığı notu düşüldü. Amerika'daki yüzde 3'lük büyümede Karayip Adalarındaki yüzde 17'lik ziyaretçi artışına dikkat çekilirken, Asya-Pasifik'teki yüzde 6'lık büyümenin dinamosunun ise yüzde 9 büyümeye imza atan Kuzey Doğu Asya olduğu ifade edildi.

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, 2019 yılında küresel turizmin yüzde 3-4 bandında bir büyüme gerçekleştireceğini öngörmüştü.



Bu Haber 22.05.2019 - 10:45:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.