Dünya genelinde her üç destinasyondan biri turizme tamamen kapalı

Dünya genelinde her üç destinasyondan biri turizme tamamen kapalı
Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (DTÖ), dünya genelindeki her üç destinasyondan birinin turizme tamamen kapalı olduğunu açıkladı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, dünya genelindeki seyahat kısıtlamaları ile ilgili don bilgileri paylaştı. Örgütün açıklamasında, dünya genelinde her üç destinasyondan birinin turizme tamamen kapalı olduğunun altı çizilirken, yeni varyant nedeniyle pek çok hükümetin seahat kısıtlamalarını hafifletme planını askıya aldığı kaydedildi.

''69 destinasyon tamamen kapalı''

Turistlere tamamen kapanmanın en fazla yaygın olduğu yerlerin Asya-Pasifik ve Avrupa olduğuna dikkat çeken Dünya Turizm Örgütü, destinasyonların yüzde 32'sinin (69 destinasyon) tamamen kapalı olduğunu kaydetti.

Bunların 38 tanesinin toplamda 40 haftadır kapalı olduğunu belirten DTÖ, kapalı olan 69 destinasyonun 30'unun Asya-Pasifik, 15'inin Avrupa, 11'inin Afrika ve 10 tanesinin Amerika ve Orta Doğu'da olduğu bildirdi.

''Seyahat tavsiyesi bulunan ilk 10 ülke dünya turizm pazarının yüzde 44'ünü oluşturuyor''

Dünya genelinde 'zorunlu olmayan seyahatlere çıkmayın' tavsiyesinde bulunan ilk 10 ülkenin dünya turizm pazarının yüzde 44'ünü (2018 verilerine göre) oluşturduğu bilgisi verilen raporda, önümüzdeki haftalarda turizmin yeninden başlamasında ve toparlanmasında hükümetin seyahat tavsiyelerinin kritik rol oynayacağına vurgu yapıldı.

''Kısıtlamalar, çözümün ayaklarından sadece biri''

DTÖ Genel Sekreteri Zurab Polilikashvili, ''Hükümetler virüsün yayılmasını engellemek için yaygın olarak seyahat yasaklarını kullanıyor.Turizmi yeniden başlatmaya çalıştığımız şu günlerde, kısıtlamaların çözümün ayaklarından sadece biri olduğunu anlamalıyız. Sektörün güvenli ve sorumlu bir şekilde yeniden başlatılabilmesi için, seyahat kısıtlamaları en son verilere ve analizlere dayanmalı ve sürekli gözden geçirilmeli.'' dedi.



Bu Haber 08.03.2021 - 12:14:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.