Dubai’ye giden Rus turist sayısı ikiye katlandı

Dubai’ye giden Rus turist sayısı ikiye katlandı

2023 yılının ilk 6 ayında Rusya’dan Dubai’ye giden turist sayısının bir önceki seneye göre iki kat arttığı belirtiliyor.


Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), bu yılın ilk altı ayı sonuçlarına göre Rusya’dan Dubai’ye turist akışının yüzde 99 artış gösterdiğini belirtirken, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Rus turistler için Türkiye’den sonra en büyük ikinci tatil destinasyonu haline geleceği vurguladı.

BAE’nin Türkiye’den sonra en popüler ikinci plaj tatili destinasyonu olmasının beklendiğine dikkat çeken ATOR Başkan Yardımcısı Artur Muradyan, 2023 yılının ilk yarısı sonuçlarına göre Dubai’yi Rusya’dan 616 bin turistin ziyaret ettiğini kaydetti. Muradyan, “Geçen yılın aynı dönemine göre turist akışı yüzde 99 arttı. Ülkemiz, Hindistan’ın (1,2 milyondan fazla) ardından Dubai’nin ikinci en önemli turist tedarikçisi haline geldi” diye konuştu.

GazetemRu’da yer alan habere göre, Muradyan, doğal büyümenin tur operatörlerinin yaz aylarında blok taşıma hacmini korumaları ve taşıyıcıların daha önce neredeyse hiç gerçekleşmemiş olan kış tarifesini yaza bırakma kararı almalarından kaynaklandığını sözlerine ekledi.

Rusya’nın dev tur operatörlerinden Fun&Sun, ilk altı ayda Dubai yönüne tur satışlarının iki katına çıktığını doğrularken, şirketin basın servisi, “Dubai’ye 2022’nin ilk altı ayına kıyasla iki kat daha fazla Rus turist gönderdiklerini vurguladı.

ATOR, uzmanlara göre çoğu Rus turistin Dubai’ye bilet alırken burada dinlenmekle ilgilendiğini, bu yönü diğer ülkelere uçuşlar için transit olarak kullanmadığını aktardı.

Uzmanlar, 2023 yılı sonuna kadar BAE’nin Türkiye’ye Rus turist akışı hacimlerine ulaşamayacağını, ancak Ruslar arasında popüler yurtdışı destinasyonları arasında kendinden emin bir şekilde ikinci sırayı alacağını tahmin ediyor.



Bu Haber 30.08.2023 - 09:48:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.