Dubai’den Türkiye'ye 'korona' bahaneli uçuş boykotu mu?

Dubai’den Türkiye'ye 'korona' bahaneli uçuş boykotu mu?
Bir türlü başlamayan Dubai-İstanbul uçak seferleri, BAE'nin korona bahanesiyle İstanbul'a uçuş boykotu uyguladığı yorumlarını beraberinde getirdi.

Dubai-İstanbul seferleri bir türlü açılmazken işadamları ülkeye Ukrayna ve Mısır üzerinden ulaşabiliyor.

Koronavirüs nedeniyle duran Dubai İstanbul seferleri bir türlü yeniden başlamadı. İspanya, Fransa, Rusya gibi koronavirüste yüksek vaka sayıları bildiren ülkelerden Dubai'ye uçuşlar yapılırken, İstanbul'dan seferler yapılamıyor.

Sözcü gazetesinden Özlem Ermiş Beyhan'ın haberine göre, Türkiye Cumhuriyeti BAE Büyükelçiliği'nin internet sitesinde “Türkiye ile BAE arasındaki doğrudan seferler halen askıda olup, ne zaman başlayacağı henüz belli değildir” denilirken, durumun korona bahanesiyle uçuş boykotuna dönüştüğü yorumları yapılıyor. Türk işadamları Dubai'ye aylardır Ukrayna, Katar ve Mısır üzerinden ulaşabildiklerini söyledi.

Emirates, Dubai-İstanbul uçuşlarının Haziran'da tekrar başlayacağını duyurmuştu ancak henüz seferler tekrar başlamadı. THY'nin de halen Dubai'ye hiçbir programlı uçuşu bulunmuyor.

10 saatte gidiliyor

İstanbul'dan Dubai'ye halen uçakla en hızlı rota Ukrayna üzerinden geçmek, bu durumda 13.40'da yola çıkıp gece 2.00'da Dubai'de olunabiliyor. Böylece 3.5 saatlik yol 10 saate çıkıyor. Pandemi öncesi 1.500 TL'ye direkt uçuş bileti alınabilirken şimdi bu yolla gidiş en ucuz 2.800 TL'yi buluyor.



Bu Haber 10.10.2020 - 11:39:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.