DSÖ’den Omicron uyarısı: İptal edin!

DSÖ’den Omicron uyarısı: İptal edin!
Dünya Sağlık Örgütü’nden yapılan açıklamada koronavirüsün Omicron varyantı nedeniyle Noel ve yılbaşı etkinliklerinin iptal edilmesi çağrısı yapıldı.

BBC’de yer alan haberde, Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, toplanmaların vaka sayılarının artmasına, sağlık sistemlerinin üzerine aşırı yük binmesine ve daha fazla ölüme yol açacağı konusunda uyardı ve bir araya gelmeyi erteleyin uyarısında bulundu.

Tedros Adhanom Ghebreyesus,  Omicron varyantının Delta varyantından daha hızlı yayıldığını ve aşı olmuş veya koronavirüs hastalığını geçirmiş kişilerde de enfeksiyonlara neden olduğunu söyleyerek, "Bu bazı durumlarda etkinliği iptal etme ya da erteleme anlamına gelebilir. Bir etkinliğin iptal edilmesi, bir hayatın iptal edilmesinden daha iyidir" diye konuştu.

“Üçüncü doz aşı, Omicron varyantına karşı en önemli savunma mekanizması”

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü’nün Avrupa bölge sorumlusu Dr. Hans Kluge ise bir basın toplantısı düzenleyerek durumun çok daha kötüye gidebileceğini söyledi. Hans Kluge,  DSÖ Avrupa bünyesindeki Türkiye de dahil, 53 ülkeden en az 38’inde Omicron varyantı tespit edildiğini açıkladı.  

Omicron’un, Danimarka, Portekiz ve Birleşik Krallık’ta baskın varyant haline gelmeye başladığının altını çizen Kluge, “Biz yeni bir salgın fırtınasının yaklaştığını görebiliyoruz. Birkaç hafta içinde Omicron bölgedeki birçok hastanede baskın varyant haline gelecek ve zaten zor durumda olan sağlık sistemini çöküşe sürükleyecek. Üçüncü doz aşı, Omicron varyantına karşı en önemli savunma mekanizması. Vakalar genelde işte ya da özel hayatlarında kalabalık ortamlara giren 20’li ve 30’lu yaşlarındaki insanları da kapsıyor. Hükümetler ve yetkililer bu büyük artışa karşı hazırlıklı olmalı”” ifadesini kullandı.



Bu Haber 22.12.2021 - 08:43:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.