DSÖ'den 'maske ve mesafeye geri dönün' çağrısı

DSÖ'den 'maske ve mesafeye geri dönün' çağrısı

Covid-19 vakalarının küresel ölçekte yükselme eğiliminde olduğunu belirten Dünya Sağlık Örgütü, maske ve mesafe kuralına yeniden dönülmesi çağrısı yaptı.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Koronavirüste Omicron bağlantılı BA.4 ve BA.5'in hızla yayılması endişeye neden oluyor. Avrupa'da genelinde özellikle Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya ve Yunanistan'da vakaların arttığı belirtiliyor.

Vakaların hızla yükselmeye başlamasının arından bir açıklama yapan Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom, maske, mesafe ve havalandırma kurallarına geri dönülmesi çağrısında bulundu.

Haftalık brifing veren Adhanom, "Virüs şu anda serbestçe dolaşıyor ve ülkeler hastalığı etkili bir şekilde yönetmiyor. Virüs hala 'Uluslararası Endişe Verici Halk Sağlığı Acil Durumu' Salgın hiçbir yerde bitmiş değil." dedi.

4-10 Temmuz tarihleri arasında dünya genelinde 5,7 milyon vaka bildirildiğini ifade eden Tedros Adhanom, bunun bir önceki haftaya göre yüzde 6 artış anlamına geldiğine dikkat çekti. Buna karşın ölüm oranlarının sabit kaldığını söyleyen Adhanom söz konusu tarih aralığında 9 bin 800 kişinin Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.



Bu Haber 14.07.2022 - 08:42:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.