Dokuz Rus hava yolu şirketi uçuşlarını durdurdu

Dokuz Rus hava yolu şirketi uçuşlarını durdurdu

ABD ve AB’nin yaptırımları nedeniyle 2022 yılında 9 Rus hava yolu şirketinin uçuşlarını durdurduğu açıklandı.


Ukrayna’ya düzenlediği askeri operasyon nedeniyle ABD ve AB’nin yaptırımlarına maruz kalan Rusya’da 9 hava yolu şirketinin uçuşlarını durdurmak zorunda kaldığı, bunlardan 4’ünün lisansının Rusya Federal Havacılık Ajansı (Rosaviatsiya) tarafından iptal edildiği bildirildi.

TürkRus’un Kommersant gazetesinden aktardığı habere göre, bir önceki 2022’den önceki 5 yıllık sürede toplam 5 hava yolu şirketinin lisansı iptal edilmişti.

Uçuşları durduran şirketler Skygates, Kamçatka, Bıstrolyot, Rostvertol Avia, Skol, Royal Flight, Sirius Aero, Atran ve AirBridgeCargo şeklinde sıralandı.

Şirketlerden bazıları ise yaptırımlar nedeniyle kullanıcı lisanslarının iptal edilmesi başvurusunda bulunarak faaliyetlerine son verdi.

Gazeteye konuşan sektör uzmanları, büyük yolcu taşımacılarının durumlarının şimdilik istikrarlı seyrettiğini ancak 2023 yılında charter, kargo ve business segmentlerinde faaliyet gösteren başka hava yolu şirketlerinin de faaliyetlerine son verebileceği düşüncesinde.

Ukrayna'ya düzenlenen özel askeri operasyondan sonra Batılı ülkelerce alınan yaptırım kararları Rus sivil havacılık sektörünü de hedef almıştı.



Bu Haber 21.01.2023 - 08:58:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.