Dmitriy Peskov’dan Türk turizmi yorumu: 6 yıl içinde oldu

Dmitriy Peskov’dan Türk turizmi yorumu: 6 yıl içinde oldu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Sözcüsü Dimitry Peskov, Rusya’da iç turizminin geliştirilmesiyle ilgili yorumunda, Türkiye örneğini gösterdi: 6 yıl içinde gözlerimin önünde oldu.


Türkiye’yi yakından tanıyan ve iyi derece Türkçe konuşan Dimitry Peskov, Rusya’da iç turizmin geliştirilmesinin o kadar da zor olmadığını söyledi.

MedyaGünlüğü’nden Fuad Safarov’un haberine göre Peskov, Türkiye'deki Rusya Büyükelçiliğinde uzun süre görev yaptığını belirtti. Peskov, "Tecrübelerimden biliyorum. Turizm endüstrisinin gelişimi için öyle çok fazla zamana ihtiyaç yok. 1991 yılında, daha Sovyet döneminde Türkiye'de çalışmaya gitmiştim. O zamanlar Türkiye'nin bir turizm endüstrisi yoktu. Türk turizmi kelimenin tam anlamıyla gözlerimin önünde 6 yıl içinde ortaya çıkıverdi. Her şey çok hızlı bir şekilde yapılır, yeter ki istek olsun" dedi.

Peskov, koronavirüs salgınında yeni dalgaların ortaya çıkmaması halinde Rusya'nın Karadeniz kıyısındaki ünlü tatil beldesi Soçi'de tatil yapmayı planladığını, Rusya hükümetinin de iç turizmi geliştirmek için bir program üzerinde çalıştığını sözlerine ekledi.



Bu Haber 01.04.2021 - 09:27:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.