Diyanet yetkilisi Rus turistlerden ne istedi?

Diyanet yetkilisi Rus turistlerden ne istedi?

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan bir yetkilinin, Rus turistten, 'mümkün mertebe oruç tutanların yanında yiyip içmeyin' isteğinde bulunduğu belirtildi.


Rus Ria Novosti Ajansına konuşan Diyanet yetkilisi Mustafa Cerrah'ın Türkiye'de tatil yapan Rus turistlerden yerel nüfusun hassasiyetlerine saygı göstermelerini istediği belirtildi. Ajans haberi, ''dini otoriteler turistlerin oruç tutanların yanında mümkün mertebe bir şey yiyip içmemelerini rica ediyor.'' şeklinde haberleştirdi.

Türk Rus'un aktardığı habere göre Cerrah, "Ramazan turistler için herhangi bir problem teşkil etmeyecek. İstedikleri gibi gezebilir ve istedikleri gibi yiyip içebilirler. Ancak, kişisel görüşüme göre, ki bu kesinlikle bir talep değildir, yine de oruç tutan insanlara saygı gösterilmesi ve zorluk çekmemeleri açısından mümkün mertebe onların yanında yiyip içilmemesi tercihimizdir" açıklamasında bulundu.

Ajansa demeç veren Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık ise "Ramazan bizim iç meselemiz, turistlerle ilgilisi yok, o yüzden turistler istedikleri gibi davranabilir, istedikleri gibi giyinebilir ve ne isterlerse yiyip içebilirler. Restoranlar ve marketler her zaman açık" şeklinde konuştu.


Bu Haber 07.05.2019 - 08:48:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.