Divan Grubu, 18 milyonluk yatırımla yapılan yeni otelini açmaya hazırlanıyor

Divan Grubu, 18 milyonluk yatırımla yapılan yeni otelini açmaya hazırlanıyor
Divan Grubu, yatırımı Limçağ Turizm ve Otelcilik tarafından yapılan ve yapımına 2014 yılında başlanan Şırnak2ın Cizre ilçesindeki otelini, 2017 yılının ikinci çeyreğinde açmaya hazırlanıyor.


Koç Topluluğu’nun turizm sektöründeki markası Divan Grubu, yatırımı Limçağ Turizm ve Otelcilik tarafından gerçekleştirilen ve toplam inşaat maliyetinin 18 milyon dolar olması öngörülen Divan Cizre projesini planlandığı tarih olan 2017'nin ikinci çeyreğinde açmaya hazırlanıyor.

''OTELCİLİKTE BÖLGEYE YENİ STANDARTLAR GELECEK''

Divan Grubu CEO’su Richard Appelbaum Şırnak’ın Cizre ilçesinde hayata geçirilen yatırımla ilgili şunları söyledi:

“Divan Grubu olarak Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı merhum Mustafa V. Koç’un inancı ve manevi desteğiyle temelleri iki yıl önce attığımız bu iş birliğini hayata geçiriyor olmanın gurur ve mutluğu içindeyiz. Bugüne kadar yaptığı tüm yatırımlarla turizm sektöründe pek çok ilk imza atmış Divan Grubu olarak, bölgede ve Türk turizm sektöründe yaşanan zorluklara rağmen devam ettiğimiz Divan Cizre projemizi öngördüğümüz sürede hayata geçirerek turizm sektörüne, bölge turizmine ve yaratacağımız istihdamla da ekonomiye katkıda bulunmayı hedefliyoruz. İnanıyoruz ki bu proje ile bölgeye otelcilik sektöründe yeni standartlar gelecek ve turizm sektörü daha da güçlenecek. İki yıl önce bu vizyonla temellerini attığımız Divan Cizre projesinin 2017 yılının ikinci çeyreğinde hayata geçmesini planlıyoruz.”

''BÖLGEDE TURİZMİN KAPILARINI AÇACAK''

Divan Cizre'nin yatırımcısı Limçağ Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı, Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı ise konuyla ilgili şu bilgileri aktardı: “Bölgemizin ilk 5 yıldızlı oteli olacak olan Divan Cizre, hem ticari hem de turizm bakımından bölgeye hacim kazandıracak ve istihdam sağlayacak önemli bir proje. Bölge olarak geçirdiğimiz zor zamanlara rağmen merhum Mustafa V. Koç’un önderliğinde temellerini attığımız ve Divan Grubu’nun destekleriyle çalışmalarımıza hız kesmeden devam ettiğimiz projede son aşamadayız. Böyle zor durumlarda gerçekleştirilen her hamlenin, sadece şehrimiz için değil, bölge ve ülke için de değer yaratacağına inanıyoruz. Divan Cizre bunun en güzel örneği ve sembolü olacaktır. Türkiye'nin tarihi güzellikleri ile dolu Cizre ilçemizde kültür turizmini arttırmayı ve ilçemizin tarihi yapısını tüm halkımızla tanıştırmayı istiyoruz. Birçok tarihi yapıyı ve zenginliği barındıran Cizre, otelimizin açılması ile de bölgede turizmin kapılarını açacaktır.”



285 YATAKLI

Havaalanına 17 km, Cizre şehir merkezine 3 km uzaklıkta, İpek Yolu ile Dicle Nehri arasında kalan 7500 metrekare arsa üzerinde inşa edilen Divan Cizre, bütün odalarından Dicle Nehri görülecek şekilde tasarlandı. Otelin güney ve güneydoğu cephesinde kalan odaları ise tarihi Pira Bafit köprüsünü görüyor. 132 odalı ve 285 yataklı otelde ayrıca, 5 topantı salonu, 410 kişilik balo salonu ve 250 kişi kapasiteli iki restoran bulunuyor.




Bu Haber 13.10.2016 - 14:59:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.