Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: İsrail’e büyükelçi atanacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: İsrail’e büyükelçi atanacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail’in başkenti Tel Aviv’e büyükelçi atama kararı alındığını duyurdu.


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev ile düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin İsrail'e büyükelçi atama kararı aldığını duyurdu. İsrail Başbakanı Yair Lapid'in ofisinden bugün yapılan açıklamada da Türkiye ile ilişkilerin tamamen normalleşeceği belirtildi.

Tel Aviv'e büyükelçi atama kararı alındığını duyuran Bakan Çavuşoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"Yeni hükümet göreve geldikten sonra İsrail ile bir diyalog süreci başlamıştı. İlişkilerin normalleşmesi konusunda atacağımız adımlar içinde büyükelçilerin atanması da vardı. Daha önce bu konuda çalışmalara başlattığımızı duyurmuştuk. İsrail'den olumlu bir adım geldi. Türkiye olarak İsrail'e büyükelçi atama kararı aldık. Hayırlısı olsun. Bundan sonra isimlerin belirlenmesi süreci başlıyor.”

Hürriyet’te yer alan habere göre, İsrail Başbakanı Yair Lapid'in ofisinden bugün yapılan açıklamada, İsrail'in Türkiye ile tam diplomatik bağlarını yeniden kuracağı ve ilişkinlerin tamamen normalleşeceği belirtildi.

İsrail'in açıklamasında "İki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden diplomatik seviyeye yükseltilmesine, iki ülkenin büyükelçilerinin ve başkonsoloslarının geri atanmasına karar verilmiştir" ifadeleri yer aldı.



Bu Haber 17.08.2022 - 15:32:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.