Dimitris Manikis: 2023’ün sonunda Türkiye’deki otel sayımız 150’ye çıkacak

Dimitris Manikis: 2023’ün sonunda Türkiye’deki otel sayımız 150’ye çıkacak

Türkiye’nin Wyndham için en büyük 5. piyasa olduğunu belirten Wyndham Hotels EMEA Başkanı Dimitris Manikis, İstanbul’da 3 otel daha açacaklarını söyledi. Manikis ayrıca artan maliyetler ve yüksek enflasyon nedeniyle 4 kişilik bir ailenin Türkiye’de tatil yapmasının pahalı hale geldiğini ifade etti.


Uluslararası otel zinciri Wyndham Hotels’in EMEA başkanı Dimitris Manikis, Türkiye turizm sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Türkiye'nin kendileri için çok iyi bir pazar olduğunu ve 100’den fazla otelle hizmet verdiklerini belirten Dimitris Manikis, "Siz Cumhuriyet’in 100.yılını kutluyorsunuz biz de 100’den fazla otelimiz olmasını kutluyoruz. Türkiye gerçekten çok iyi bir piyasa" diye konuştu.

Bloomberg HT yayınına konuk olan Manikis, “Doluluk aslında yatay yani 2022’ye göre daha yatay görüyoruz ama aynı zamanda fiyatlar yüksek ve karlılıklarımız artıyor. Bu yatırımcılarımız için çok önemli ve biz bu yıl sona ermeden 7 yeni otel daha açacağız. 2023’ün sonunda da 150 otel gibi bir sayıya ulaşacağız. Biz burada bayilik sistemiyle çalışıyoruz ve Türkiye’de toplam 45 farklı şehirde hizmet veriyoruz ve önümüzdeki 18 ayda yeni oteller açacağız” açıklamalarında bulundu.

“4 kişilik bir ailenin Türkiye’ye gelmesi pahalı hale geldi”

4 kişilik bir ailenin Türkiye’ye gelmesinin pahalı hale geldiğini ifade eden Manikis, “Türkiye diğer Akdeniz ülkelerinin sahip olduğu aynı zorluklarla karşı karşıya yani maliyetler yükseldi, fiyatlar yükseldi ve Türkiye diğer Akdeniz ülkeleri gibi pahalı bir destinasyon oldu. Aslında fiyatların artıyor olması genel bir trend. Ama bir de seyahat etmek daha pahalı oldu, uçak biletleri daha pahalı oldu. Örneğin 4 kişilik bir ailenin şu anda Türkiye’ye gelmesi daha pahalı hale geldi.” şeklinde konuştu.

“Otel için en zor durum 5 ay sonra bütçe çıkarmak oldu”

Türkiye’de bir otel için en zor durumun birkaç ay sonrası için bütçe çıkarmak olduğunu ifade eden Manikis, “Türkiye diğer ülkelerle iyi bir rekabet içerisinde. Sektörde artık deneyim yaratmanız gerekiyor yani insanların ödediği paraya karşılık bir değer vermeniz gerekiyor. Biz şu anda Türkiye’deki en önemli yabancı markalardan birisiyiz. Biz sıkıntıları bir grup olarak görüyoruz, zorluklarla sektörle beraber savaşmamız gerekiyor. Mesela enerji ve personel maliyetleri her yerde yüksek. Türkiye’de diğer ülkelerden farklı olan enflasyon. Bir günden diğer güne fiyat ne kadar olacak bilemiyorsunuz. Türkiye’deki zorluk bu ama Türkiye hükümetinin de bunu kontrol altına almak için iyi bir planı olduğunu düşünüyorum. Şu anda bir otel için en zor durum 5 ay sonra bütçe çıkarmak oldu. Bir ürün için önümüzdeki aydaki fiyatını bilmeden nasıl bütçe çıkarılabilir ki bu büyük bir problem.” ifadelerini kullandı.

"Türkiye en büyük 5. piyasa"

İstanbul’da bu yıl bitmeden 3 yeni otel açacaklarını söyleyen Manikis, “Profil tam olarak değişmedi ama insanların arayışları değişti. Artık müşterilerin isteklerini ülkelere göre kategorize edemiyoruz. Bu sene daha önceden Türkiye’yi hiç deneyimlemeyen turistleri de gördük bu da çok güzel bir şey. Türkiye Wyndham için en büyük 5. piyasa. İstanbul’da bu yıl bitmeden 3 yeni otel açacağız, Büyük şehirlerde açıyoruz. Türkiye’de küçük şehirleri de takip ediyoruz yeni oteller için. Biz satın almaları seviyoruz. Biz strateji büyüme çerçevesinde satın alarak büyüyoruz. Vienna House markasını satın aldık ve otellerde tamamen farklı bir konsept olacak. Türkiye’de de bu tarz bir otel açacağız.” dedi.



Bu Haber 16.09.2023 - 08:39:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.