'Dikensiz gül bahçesine gelmediğimizi biliyorduk'

'Dikensiz gül bahçesine gelmediğimizi biliyorduk'
TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, göreve gelmelerinin birinci yılında acentelere dönük bir açıklama yaptı.

Göreve gelmelerinin birinci yıl dönümünde bir açıklama yapan Firuz Bağlıkaya, acentelere ve sektöre hizmet etmek için var güçleriyle çalıştıklarını kaydetti. ‘’Göreve başladığımız zaman dikensiz gül bahçesine gelmediğimizi biliyorduk’’ diyen Bağlıkaya, açıklamasında yasada yapılacak değişikliklere de değindi.

Bağlıkaya’nın yaptığı açıklama şöyle:

''Son genel kurulumuzdan bugüne TÜRSAB’da 365 günü geride bıraktık. Değişimin gücüyle çıktığımız bu yolda seyahat acentalarımıza ve sektörümüze hizmet vermek için var gücümüzle çalışıyor, meslek birliğimizin asli görevini yapması için mücadelemizi sürdürüyoruz.

Göreve başladığımız zaman dikensiz gül bahçesine gelmediğimizi biliyorduk. Bir taraftan vadettiklerimizi hayata geçirmeye çalışırken diğer taraftan dikenleri temizlemek için uğraştık, uğraşıyoruz. Tüm zorluklara rağmen emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Büyük küçük demeden; doğu, batı demeden ülkemizin her köşesindeki meslektaşlarımıza ulaşmaya çalıştık. Emin olun, tüm çabamız ve amacımız; mesleğimizin hak ettiği değeri eski günlerimizdeki gibi görmesini sağlamak.

Bir yıllık görev süremizin ardından turizmde güzel günlerin yeniden geri dönmeye başladığını görmek bizleri sevindiriyor. 2018 yılında 40 milyon yabancı ziyaretçi sayısına ulaşmayı başardık. Tüm bunlar acentalarımızın emeği ve üstün başarısı sayesinde gerçekleşti. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu yıl hedefimiz; bu sayıyı en az yüzde 25 artırmak. Turizm sektörü ekonomiye katkı sağlayan stratejik bir sektör haline geldi. Sektör olarak, geçen yıl ülke ekonomimize 25 milyar dolara yakın net katkı sağladık. 2018 yılı sonu itibarıyla sektör olarak, Türkiye'nin dış ticaret açığının yaklaşık yüzde 45'ini kapattık. 2023 yılında Türkiye'nin dış ticaret açığını tek başına kapatacak güçlü bir sektör konumuna geleceğimize olan inancımız tam.

Kıymetli meslektaşlarım;

Değişimin en büyük gücü, yeni yasamız olacak. Yeni yasayla ilgili çalışmalarda sona yaklaştık.

İstanbul, İzmir, Antalya ve Bursa’da gerçekleştirdiğimiz geniş katılımlı toplantılarda yasa taslağımızı acentalarımız ile istişare ettik. BTK Başkanları, İhtisas Başkanları ve sektörümüzün duayenleriyle fikirlerimizi paylaştık.

Belge devrinden teminata, aidatlardan yeni kuruluşa kadar her konuda acentalarımızın haklarını koruyacak revizyonlar gerçekleştirdik. Söz verdiğimiz gibi iki dönemden fazla başkanlığın önü kapanıyor. Mali genel kurul yapılması ile ilgili yasamızda madde yer alacak. Belgesiz faaliyet ile ilgili cezaları caydırıcı hale getiriyoruz. TÜRSAB, haksız rekabete müdahale edebilecek konuma geliyor. Kurumların belgesiz tur düzenlemesini engelleyeceğiz.

Birinci yılımızda kaçak tura savaş açtık, denetimleri tam yedi kat artırdık. Dijital mecralarda denetimlere başladık. TÜRSAB'ın elini hac ve umre acentalarının cebinden çektik. BTK’larımızı daha bağımsız ve daha güçlü hale getirdik. Seçimlerinin tarafsız olmasını sağladık.

Yurt dışı ve yurt içi fuarlarda tüm acentalarımıza, kendilerini pazarlama imkanı sunduk. Travel Turkey İzmir, Hollanda Utrecht, EMITT, ACE of M.I.C.E. ve Tahran Uluslararası Turizm Fuarı’nda stantlarımızı acentalarımız için açtık. Berlin ve Moskova’da da TÜRSAB’a yakışır stantlarla acentalarımızın hizmetinde olacağız. Küçük ölçekli acentalarımızı korumak için elimizden gelen her şeyi yaptık, yapmaya devam edeceğiz.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’ni hem ulusal hem global alanlarda tanıtmak, Birliğimizin çalışmalarının görünür olmasını sağlamak için iletişime önem verdik. TÜRSAB TV ve Voice of Travel dergisi yayın hayatına başladı. Türk mutfağını uluslararası arenalarda tanıtmak için projeler geliştiriyoruz. İnternet sitemizi yeniledik, Dijital TÜRSAB’ın ilk adımlarını attık.

Tüm bunları siz değerli acentalarımızdan aldığımız destekle başardık.

Birinci yılımızın ardından gece gündüz demeden, 7/24 tüm zamanını TÜRSAB’ı güçlü, güvenilir ve çağın gereksinimlerini karşılayabilen bir yapı haline getirmek için çalışan Yönetim Kurulu Üyelerimize, BTK Başkanları ve yönetimlerine, İhtisas Başkanlıklarımıza ve ekip arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum.

Biz çok büyük bir aileyiz ve birlikte çok güçlüyüz.''



Bu Haber 26.02.2019 - 15:06:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.