‘Aldatıcı reklamlarla kağıt üzerinden satış yapılıyor’

‘Aldatıcı reklamlarla kağıt üzerinden satış yapılıyor’

Türkiye'de yaşanan binlerce devremülk mağduriyeti nihayet Meclis'in gündemine girdi. TBMM'de toplanan Devremülk Alt Komisyonu sorunun nasıl çözülebileceğini tartışıyor.


TBMM Dilekçe Komisyonu bünyesinde oluşturulan, Devre Mülk ve Devre Tatil Sektöründe Yaşanan Mağduriyet İddialarının Araştırılması ve Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Alt Komisyonu toplandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Murat Demirören, devre mülk ve devre tatillerle ilgili, "Tüketicinin mağdur olmayacağı, devre mülk ve devre tatillerin gereği gibi yapılıp, işletilmelerini sağlayacak kanuni düzenlemeleri yapmamız gerekiyor." dedi.

Toplantıda konuyla ilgili bir sunum yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Murat Demirören, turizm alanı olarak belirlenen yelerde hem otel hem de konut yapılabildiğini söyledi. Apart otel ya da konut şekilde yapılan binaların devremülk şeklinde satılabildiğine dikkat çeken Demirören, işletme mantığından dolayı buralarda sorunalar yaşandığını ifade etti.

Kağıt üzerinde, aldatıcı reklamlarla satılıyor

Devremülklerin henüz binalar yapılmadan kağıt üzerinde vatandaşa satıldığını ifade eden Murat Demirören, kimi zaman projelerin tamamlanmadığını kimi zamanlar da işletme zaafiyeti oluştuğunu kaydetti. Devremülklerin aldatıcı ilanlarla vatandaşa satıldığını dile getiren Demirören, devremülklerin sıkı kurallara bağlanmasını ve gerektiği gibi yapılıp işletilmesini sağlayacak düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyledi. Demirören ayrıca, dışarından turizm tesisi gibi görünen bu tip yerlerin turizmi de olumsuz etkilediğini sözlerine ekledi.



Bu Haber 10.10.2019 - 09:16:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.