Devlet başkanı ülkeyi korona felaketine sürükledi

Devlet başkanı ülkeyi korona felaketine sürükledi
Güney Amerika ülkesi Brezilya, ABD'nin ardınan koronavirüs salgınında ikinci merkez haline geldi. Olayı sorumlusu ise, Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro.

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro; sokağa çıkma kısıtlamalarını protesto eden gösterilere önderlik etmekten Covid-19'u "küçük bir grip" olarak tanımlamaya kadar pandemi sürecinde yürüttüğü politika nedeniyle ülkeyi adeta felakete sürükledi. Halkı pandemi önlemlerine uymama konusunda sürekli cesaretlendiren Bolsonaro, ülkenin dünyadaki ikinci koronavirüs merkezi haline gelmesine neden oldu.

Corona virüsü salgınından en çok etkilenen ülkelerin başında gelen Brezilya'da vaka ve ölüm sayısındaki artış sürüyor... ABD'den sonra en çok vakanın görüldüğü ülkede son 24 saat içerisinde 11 binden fazla insanda corona virüsü tespit edildi. Ülkede son 24 saatte 807 insanın yaşamını yitirdiği açıklandı. Bu verilerle birlikte Brezilya, son 24 saatte yaşanan ölüm sayısında ABD'yi geride bıraktı.

Brezilya Sağlık Bakanlığı, son haftalarda 10 bin günlük vakanın altına inilmediği ülkede son 24 saatte 11.687 yeni vakanın tespit edildiğini açıkladı. Yapılan açıklamada toplam Covid-19 vaka sayısının ise 374.898 olduğu aktarıldı.

Öte yandan ülkede son 24 saat içerisinde 807 insanın yaşamını yitirdiği de belirtildi. Ölüm sayısı 23.473’e çıktı.

''Kötü ekonomi virüsten aha tehlikeli''

Ülkede son haftalarda Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun sokağa çıkma yasaklarına muhalefet etmesi ile birlikte vaka sayısında artış gözlenmişti.

“Kötü bir ekonomi, virüsten daha tehlikeli” açıklamasını yapan Bolsonaro, sık sık halkın karşısına maskesiz çıkarak, ekonomiyi canlandırmak için sokağa çıkılması gerektiğini savunmuştu.

Brezilya Başkanı Bolsonaro açık bir şekilde ekonominin öncelikli olduğunu dile getirdi ve yerel yöneticiler tarafından ilan edilen sokağa çıkma sınırlamaları ile şiddetle savaştı. Bolsonaro, kriz boyunca şimdiden iki sağlık bakanını kaybetti. Brezilyalı lider bu bakanlardan birisini görevden alırken diğer bakan istifa etti.



Bu Haber 26.05.2020 - 09:13:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.