Detur Global ile TGA Kuzey Avrupa’da iş birliği yaptı

Detur Global ile TGA Kuzey Avrupa’da iş birliği yaptı

Türkiye’ye 2022 temmuz ayında ve ilk 7 ayda gelen yabancı ziyaretçi rakamları belli oldu. Kuzey Avrupa pazarında yükseliş sürüyor. Detur Global İcra Kurulu Üyesi (CMO) Yiğit Tezel, Kuzey Avrupa’da Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının (TGA) desteğiyle dikkat çekici artışlar yakaladıklarını söyledi.


Avrupa’nın Türk bayraklı tur operatörü markası Detur Global, bu yaz Kuzey Avrupa pazarının yükselen yıldızı oldu. Detur Global’in TGA iş birliğiyle yürüttüğü aktif pazarlama çalışmaları meyvelerini toplamaya başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığının açıkladığı 2022 temmuz ayı ve yılın ilk 7 aylık yabancı ziyaretçi rakamlarında pazardaki yükseliş trendinin sürdüğü görüldü. Özellikle 2019 temmuz verileriyle karşılaştırıldığında İsveç, Finlandiya, Norveç ve Danimarka’dan ülkemize gelen ziyaretçi sayısında yüzde 4’lük artış dikkat çekti. 2019 temmuz ayında bu pazardan 230 bin ziyaretçi gelirken 2022 temmuzda bu sayı 239 bine yükseldi. İlk 7 ayda Kuzey Avrupa’dan 665 bin ziyaretçi ağırlayan Türkiye, 2019’un sadece yüzde 2,8 gerisinde kaldı. Hem bu yıl temmuz ayında hem de ilk 7 ayda en çok artışın görüldüğü Danimarka, kuzeyin bu dönemde lokomotifi oldu.

Yıl boyunca yürüttükleri tanıtım faaliyetlerinin geri dönüşünü almaya başladıklarını belirten Detur Global Pazarlamadan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi (CMO) Yiğit Tezel, “Ülkemiz 2022 temmuz ayında rekor yıl kabul edilen 2019’un aynı dönemine göre Kuzey Avrupa’da artış yakaladı. Ocak-temmuz döneminde pandemi öncesinin rakamlarına yaklaştık ve yükseliş hızımız devam ediyor. Rusya-Ukrayna Savaşı ve ardından yaşanan NATO krizi olmasa rakamların daha yüksek geleceği anlaşılıyor. Ancak yine de değişkenlerin etkili olduğu bir sezonda çok iyi bir performans gösterildiğini söyleyebiliriz. Tabii burada Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının (TGA) başarılı çalışmalarının altını ayrıca çizmemiz lazım. Öte yandan Detur Global olarak 2019’a göre Türkiye satışlarımızı yüzde 60 artırmış durumdayız. Yapılan tanıtım faaliyetlerinin sahada pozitif etkisini görüyoruz, rakamlar artmaya devam edecek” dedi.

B2C’de Türk bayraklı tek tur operatörü

Türkiye’ye 2022 yılında 180 bin, 2023’te 300 bin, 2024 yılında 500 bin Kuzey Avrupalı turisti getirmeyi planladıklarını hatırlatan Tezel, şöyle konuştu: “Ciddi anlamda pazarlama yapmanın önemini görüyoruz. Pazarlama planımızı hem makro hem de mikro olarak oluştururken ülkelerin farklı dinamiklerine de bakıyoruz. Avrupa’da B2C (Business to Consumer) kanalda doğrudan satış yapan Türk bayraklı tek tur operatörüyüz. 2022 yılının ilk yarısını hedeflerimiz doğrultusunda tamamladık. Düşündüğümüz gibi bu yıl rezervasyon akışı yavaş başladı; mayıs ve hazirana geldiğimizde talep hızlandı. Sonbaharda bazı ülkelerden yüksek rezervasyonlar gelmeye devam edecek. 2023 satışlarımız sürerken biz de tanıtımda vites büyütüyoruz. Pazarlama kanallarımızı çeşitlendiriyoruz. Şunu söylemeliyim ki Detur Global, Kuzey Avrupa’da sürdürülebilir büyümenin hazırlıklarını yapıyor. Bakanlığımızla ortak çalışmalar yürütüyoruz, onların desteği bizim için çok önemli. Detur Global olarak 12 ay uçmaya ve Türkiye turizmini yurt dışında tanıtmaya devam edeceğiz.”



Bu Haber 26.08.2022 - 13:03:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.