Dertour Almanya, 1 Kasım’dan itibaren geçerli olacak yeni satış komisyon modelini açıkladı.
Turizm Güncel – Dış Haberler
Dertour Almanya Satış Direktörü Nils Casmir, 2025/2026 iş yılı için geliştirilen yeni komisyon modelini “satış kanallarına net bağlılık” olarak nitelendirdi. 1 Kasım’dan itibaren yürürlüğe girecek modelde, mevcut temel yapı korunurken bazı bileşenler hedefe yönelik olarak optimize edildi.
Casmir, modelin “çok sayıda satış ortağıyla yapılan yoğun görüşmelerin sonucu” olduğunu belirtti. Ürün portföyünün, özellikle otel markaları ve ITS Go tekliflerinin genişletilmesiyle birlikte Dertour’un yeni turizm yılına iyimser baktığını vurguladı. Amaç, seyahat acenteleriyle birlikte büyümek ve yeni komisyon yapısıyla onlara “çekici kazanç fırsatları” sunmak.
Yeni iş yılında tüm komisyon kademelerinde gelir sınıfları değişmeden kalacak. Temel komisyon olan yüzde 10’a ulaşmak için yıllık 130.000 Euro ciro şartı devam edecek. Ayrıca, acentelere daha fazla likidite sağlamak için temel komisyon bir sonraki ay içinde ödenecek ve ek komisyon, rezervasyon tarihine göre hesaplanacak.
Müşterilerden gelen olumlu geri bildirimler üzerine ITS Go portföyü genişletildi. Daha önce yüzde 10 ile sınırlı olan ek komisyon uygulaması kaldırıldı ve ITS Go rezervasyonları artık temel ve ek komisyonun tamamıyla ödüllendirilecek.
Dertour, Sentido, Aldiana, Playitas, Ananea, Calimera ile DSR Hotel Holding’e bağlı markaları kapsayan tüm otel portföyünü “Top Choice” etiketi altında topluyor. Bu oteller, rezervasyon sisteminde ve Travel Compass platformunda özel bir etiketle işaretlenecek. Tüm Top Choice oteller için garanti edilen temel komisyon yüzde 10 olacak. Bu uygulama, özellikle küçük satış ortakları için çekici kazanç fırsatları yaratıyor.
Top Choice otellerine ayrıca yüzde 1 oranında standart bir “Top Choice Hotel-Bonus” uygulanacak. Daha önce farklı otel markalarına değişken bonuslar veriliyordu; yeni model, bonus sayısını artırarak ek kazanç sağlıyor ve Aldiana rezervasyonları için bonus iki katına çıkarıldı.
Dertour, Campus eğitim ve etkinlik programını online ve yerinde deneyimlerle sürdürecek. Casmir, “Pazarın en büyük programına yatırım yapmaya devam ediyoruz; amacımız acentelerimizi satış ve danışmanlık konusunda en iyi şekilde desteklemek” dedi.
Önümüzdeki yıl, 2026/2027 dönemi komisyon modelinin Vtours’un Dertour yapısına entegrasyonu sonrası nasıl şekilleneceği merak konusu olacak. Benzer bir süreç, Schauinsland-Reisen ve Studiosus için önceki yıllarda uygulanmıştı.
Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.
www.turizmguncel.com internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve fotoğrafların her türlü hakkı Turizm Güncel A.Ş.’ye aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.
Copyright © 2018 - Tüm hakları saklıdır. Turizm Güncel
Tasarım & Yazılım Altyapısı DataNet Bilgi Teknolojileri