Dertour kış programını büyüttü: Uzak destinasyonlara talep artıyor
Dertour, ITS ve Meiers Weltreisen markalarında 2026/27 kış sezonu rezervasyonlarının son haftalarda hız kazandığını açıkladı. Şirket, rezervasyonların yüzde 51'inin uzak destinasyonlara yapıldığını, en çok tercih edilen ülkenin ise Tayland olduğunu bildirdi.

Turizm Güncel – Dış Haberler
Alman tur operatörü Dertour, 2026/27 kış sezonuna yönelik rezervasyonların son haftalarda belirgin şekilde arttığını açıkladı. Şirket, jeopolitik gelişmeler nedeniyle sezon başında temkinli davranan tüketicilerin yeniden rezervasyon yapmaya başladığını belirtti.
Dertour Almanya CEO'su Boris Raoul, yaklaşık bir aydır haftalık rezervasyonlarda güçlü artış görüldüğünü belirterek, "Bekleme dönemi sona erdi, seyahat isteği yeniden öne çıkıyor." dedi.
Her iki rezervasyondan biri uzak destinasyonlara
Şirket verilerine göre kış sezonu rezervasyonlarının yüzde 51'i uzak destinasyonlara yapıldı. Bu kategoride Tayland ilk sırada yer alırken, Hint Okyanusu, Karayipler, Doğu Afrika ve Kuzey Amerika en fazla tercih edilen diğer bölgeler oldu.
Maldivler'e yönelik lüks tatiller ile safari turları talep görmeye devam ederken, Orta Doğu'daki gelişmeler nedeniyle Birleşik Arap Emirlikleri'ne olan ilgi önceki yıllara göre geriledi.
Kısa ve orta mesafeli destinasyonlarda ise Kanarya Adaları, Mısır, Türkiye, Almanya ve Tunus ilk sıralarda yer aldı. Dertour, Mısır'da Nil, Kahire, Marsa Alam ve Şarm El Şeyh programlarını genişlettiğini açıkladı.
Yeni destinasyonlar ve solo seyahatlere yatırım
Şirket, 2026/27 kış programında kişiselleştirilebilir turlar, araç kiralama, kamp karavanı rotaları ile doğa, gastronomi ve wellness odaklı seyahatlere daha fazla yer verdi.
Meiers Weltreisen markası El Salvador, Angola, Sint Eustatius ve Saint Helena gibi yeni destinasyonları programına eklerken, "Go with the Flow" konseptiyle belirli bir rota ve konaklamanın yanında yolculara serbest gezi günleri sunan paketleri de yaygınlaştırdı.
Solo seyahatlere yönelik ürün gamı da genişletildi. Fas, Güney Afrika, Bali ve Umman'ın da aralarında bulunduğu destinasyonlarda yalnız seyahat edenlere özel 16 yeni tur hazırlanırken, tek kişilik oda farkının azaltıldığı 55 "solo dostu" program da satışa sunuldu.
Kuzey Işıkları ve Japonya ilgisi arttı
Kış programına Kuzey Avrupa'da Kuzey Işıkları, doğa ve "slow travel" temalı 19 yeni tur eklendi. Arctic Lakeland, Kuusamo ve Harstad da yeni destinasyonlar arasında yer aldı.
Dertour ayrıca Portekiz ve Tayland'daki wellness programlarını genişletirken, Meksika, Sicilya ve Güney Afrika'da gastronomi odaklı turlar ile Brezilya Amazonları'na yeni bir deneyim turu hazırladı.
Şirkete göre kış sezonunda en hızlı büyüyen destinasyonlar Japonya, Endonezya (Bali) ve Güney Afrika olurken, kısa ve orta mesafede ise Norveç, Fas ve Almanya talepte öne çıkan ülkeler arasında yer aldı.
İlgili Haberler

Golf turizmi ile yılda ekonomiye 200 milyon euro ek katkı
Türkiye golf turizminde son yıllarda uluslararası arenada bilinirliğini artırırken, ekonomiye de ek olarak yaklaşık 200 milyon euroluk katkı sağlıyor.

ANEX'ten şirket sahibi Neşet Koçkar'ın gözaltısıyla ilgili açıklama
ANEX, Antalya'da yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan Neşet Koçkar ile ilgili bir açıklama yayınladı.

İstanbul Turizm Fuarı'nın adresi değişiyor! Fuar alanı 2,5 kat büyüyecek
Bu yıl yine on binlerce kişiyi ağırlayan ve sektör profesyonellerin yer aldığı İstanbul Turizm Fuarı’nın yoğun katılım ve artan ilgi nedeniyle 2027’de IFM’ye taşınacağı öğrenildi.



%20(2).gif)

