DER Touristik: Türkiye'de tatil fiyatları 4’te bir düşecek

DER Touristik: Türkiye'de tatil fiyatları 4’te bir düşecek
Almanya'nın ikinci büyük seyahat grubu DER Touristik, korona krizinden nasıl çıkacağını açıkladı. Şirket, Türkiye dahil, destinasyonlardaki fiyatların düşeceğini kaydetti.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Alman tur operatörü DER Touristik, pandeminin yarattığı krizden düşük fiyatlar, daha fazla kara yolu paketleri ve daha fazla kişiselleştirilmiş ürünlerle çıkacağını açıkladı.

‘’DER Touristik ağır bir mali açığa doğru ilerliyor’’

Pandemi nedeniyle gelirlerinin yarısını kaybeden DER Touristik'in ağır bir mali açığa doğru ilerlediğini belirten DER Touristik, korona testleri ve değişen karantinalar nedeniyle oluşan tüketici endişelerinin talebin ciddi şekilde düşmesine neden olduğuna dikkat çekti.

Esnek rezervasyon koşulları

Yeni şartlara ve değişen müşteri ihtiyaçlarına uyarlanmış 'esnek seyahat düzenlemeleri' yaparak Alman müşterileri güvence altına almayı hedefleyen DER Touristik, çok esnek rezervasyon koşulları sunuyor. Buna göre, 31 Aralık'a kadar önümüzdeki yılın 21 Ekim'ine kadar yapılan tüm rezervasyonlar, seyahatten 14 gü öncesine kadar ücretsiz iptal edilebilecek. İlaveten, geniş bir yelpazede erken rezervasyon indirimleri sunan şirket, bunu genel fiyat indirimleriyle birleştirecek.

‘’Fiyatlar yüzde 25 düştü’’

2021 sezonu için hiç olmadığı kadar düşük erken rezervasyon fiyatları çıktıklarını kaydeden DER Touristik CEO'su Ingo Burmester, ''Talebin düşük olması otel maliyetlerinin düşmesini sağlıyor. Biz de bu düşük fiyatları olduğu gibi müşteriye yansıtıyoruz. Türkiye, Bulgaristan, Mısır, Yunanistan, Balear Adaları, Küba ve Dominik'te fiyatlar yüzde 25 düştü.'' dedi.

Çevre ülkelere ağırlık verecek

Gelecek yıl artan sayıda insanın evlerine yakın yerlere tatile gideceğini düşünen DER Touristik, buna yanıt olarak kendi paket tur operatörleri Dertour, ITS ve Jahn Reisen'in sunduğu Almanya, Avusturya ve Fransa programlarını yüzde 10, Polonya programını ise yüzde 30 büyüttü. Daha fazla sayıda küçük aile işletmesi oteli programına alan şirket, nehir gezileri ile insanların kendi turlarını organize edebileceği seçenekleri çoğalttı.

2021 sezonu için Güney Avrupa'da 94 yeni oteli programına alan DER Touristik, küçük turlar ve kamp tatilleri programını genişletiyor. Söz konusu programlar, uzak mesafe destinasyonlar için de arttırıldı.

11 yeni oteli portföyüne ekliyor

Gelecek yıl portföyüne 11 otel daha dahil edecek olan DER Touristik, işlettiği otel sayısını da 96'ya çıkaracak. Şirket bünyesine giren Sentido Hotels'in sayısı 25'e ulaşacak. Grup, pandemi koşullarına rağmen otelcilikte büyümeye ve uzun dönemli partnerlik için açık olduğunu duyurdu.

DER Touristik'i bünyesinde barındıran Rewe Group'un CEO'su Lionel Souque, geçtiğimiz yıl 6,5 milyar euro gelir elde eden şirketin bu yıl 3-4 milyar euro kayıp yaşayacağını kaydetti.



Bu Haber 27.11.2020 - 11:47:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.