DER Touristik gelir kaybetti, çalışanların %10’unu işten çıkaracak

DER Touristik gelir kaybetti, çalışanların %10’unu işten çıkaracak

Thomas Cook’un ardından, Almanya’nın üçüncü büyük seyahat grubu DER Touristik de 2018 sezonunda gelir kaybı yaşadığını açıkladı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Kişisel sebeplerden dolayı Thomas Cook’tan ayrılan şirketin  İngiltere eski Müdürü Müdürü Ingo Burmester, 2019 yılının Mayıs ayında DER Touristik'in Orta Avrupa sorumlusu olarak göreve başlayacak. Burmester görevi René Herzog'dan devralacak

DER Touristik Group CEO'su Sören Hartmann, Herzog'un Almanya, Avusturya ve İsviçre bölge müdürü olarak çok başarılı işlere imza attığını belirtti. Hartmann, geçmişte Thomas Cook Hotels'in ve TUI Robinson Club Resorts'ün müdürlüğünü de yapan Burmester'ın yeni görevinde deneyimlerini en başarılı şekilde kullanacağına inandığını belirtti.  

‘DAHA YALIN VE DAHA HIZLI OLMALIYIZ’

DER Touristik bünyesinde altı şirket bulunuyor: Dertour, Meiers Weltreisen, ITS, Jahn Reisen, ADAC Reisen ve Travelix.

Bu görev değişimi ile birlikte yeniden yapılanma süreçlerinin başlayacığını ifade eden Hartmann, hedeflerinin 'DER Touristik Deutschland'ı daha yalın, daha verimli ve daha hızlı bir hale getirmek olduğunu ifade etti.

Hartmann, Orta Avrupa'nın DER Touristik'in toplam gelirlerinin üçte ikisini, ancak toplam karlarının yalnızca üçte birini oluşturduğunu belirtti. Orta Avrupa dışında kalan uluslar arası işletmelerin karlı bir hale gelecek şekilde yeniden yapılandırılığına da değinen Hartmann bu bölgelerin şu anki gelirlerinin üçte ikisini oluşturduğunu söyledi.

‘BÜYÜK KAYIP YAŞADIK’

Hartmann, 'Almanya'nın büyük seyahat acentesi rekor bir ciro ile büyük kar elde etti' açıklamasının aksine ilginin batıdan Doğu Akdeniz'e kayması, son dakika rezervasyonlarındaki düşüş, yaz boyunca süren sıcak hava dalgaları ve havayolu şirketlerinde yaşanan aksaklılar sebebiyle gelirlerinde büyük bir düşüş yaşandığını ifade etti.

Yükselerek farklı bir seviyeye gelmeleri gerektiğine değinen Hartmann, bunu başarmak için artık işin kalbi diyebilecekleri Almanya üzerine yoğunlaşmaları gerektiğini belirtti. Bu bağlamda Frankfurt ve Köln'deki paralel yapıların ortadan kaldırılması ve yeni bir yönetim belirlenmesi gerektiğini belirtti. 

İŞ GÜCÜNÜ YÜZDE 10 ORANINDA AZALTACAK

Hedeflerine ulaşmak için çalışanların yüzde 10’unu işten çıkaracaklarını ifade eden Hartmann bunu mümkün olduğunca zorunlu işten çıkarma yapmadan, kısmen yeni işler yaratarak yapmayı planladıklarını belirtti. 

DER Touristik, her birinin direktörü Köln ya da Franfurt'ta bulunan 15 farklı destinasyon grubunda toplanıyor. Bu bağlamda her bir grubun başındaki kişi kendi grubu için tüm tatil ürünlerinin tüm markalarının üretilmesinden sorumlu olacak.

YENİ YAPILANMAYA GİDECEK

Hartmann, “Uzun mesafeli destinasyonlar ve karayolu destinasyonlarından sorumlu kişilerin çoğunlukla Frankfurt'ta, orta mesafeli bölgelerden sorumlu olanların ise çoğunlukla Köln'de olacağını ifade etti. 

Bu uygulama ile daha önce bölünmüş olan yetkinliklerin bir araya getirileceğini ifade eden Hartmann bu sayede iş modellerinin de birbirine yakınlaşacağını belirtti. 

’PAKET TURLAR ARTIK DAHA BİREYSEL’

Paketlerin dinamik üretim ve bireysel bileşenlerle oluşturulduğunu, bu şekilde tatillerin daha bireysel bir hal aldığını belirten Hartmann, DER Touristik'in bundan böyle çok sayıda otel seçeneği sunmaktan ziyade avantajlı fiyatlar sağlamak için çalışması gerektiğini ifade etti.

Hartmann grubun kendi otelleriyle ilgili olarak da bundan böyle franchiseden çok yeni yönetim sözleşmelerine odaklanacaklarını vurguladı. Hartmann konuşmasını DER Touristik'i güçlü bir dağıtım ağına sahip bir tur firması olarak gördüğünü, gelecekte karlarının çoğunu otellere yatırmaktansa daha seçici alımlar yapacaklarını ifade ederek sonlandırdı.



Bu Haber 14.12.2018 - 10:23:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.