Depremde yıkılan Kırçuval Otel’in sahibi Zafer Kırçuval tahliye edildi

Depremde yıkılan Kırçuval Otel’in sahibi Zafer Kırçuval tahliye edildi

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketinde yıkılan Kırçuval Otel’in sahibi sahibi Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Kırçuval tahliye edildi.


6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10’dan fazla ilde yıkıma neden olan deprem felaketinde Malatya’daki Kırçuval Otel’de yıkılmış ve onlarca kişi hayatını kaybetmişti.

Malatya’da depremde çöken binalarla ilgili açılan soruşturmada Kırçuval Otel’in sahibi Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Kırçuval dahil 44 kişi tutuklanmıştı.

Kırçuval’ın avukatı tarafından yapılan itiraz üzerine tahliye kararı verildiği ve tutuklu bulunduğu Erzincan Cezaevi'nden tahliye edildiği öğrenildi.

Kırçuval’ın tahliyesine yönelik talep dilekçesinde, “Depremde yıkılan binayı inşa etmemiştir. İnşa edilmiş binayı kendisinin ortağı olduğu şirket sonradan satın almıştır. Hatta satın alırken İş Bankası vasıtasıyla kredi kullanmasından mütevellit banka eksperleri tarafından yeterli denetimler yapılmış ve tutanaklara yansıtılmıştır.  Binada herhangi bir tadilat yapmamıştır. Zaten bina satın alındığında da bir otel işletmesidir. Haliyle sonradan otele dönüştürme olmadığından binanın statik ya da başkaca unsurlarında da değişiklik olmamıştır.  Elazığ depremi sonrasında "binanın sağlam olduğu" yönünde 2 ayrı rapor aldığı için binayı yeniden tadil etmesini gerektirir bir neden bulunmadığından bu açıdan da kusuru bulunmamaktadır. Ayrıca her yıl İş Güvenlik Firması tarafından binada güvenlik testleri yapılmıştır.” İfadelerine yer verildi.

Zafer Kırçuval’ın kardeşi Saffet Kırçuval’ın tutukluluk hali ise devam ediyor.



Bu Haber 25.05.2023 - 10:56:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.