Depremde yıkılan Isias Otelin mühendisi serbest bırakıldı

Depremde yıkılan Isias Otelin mühendisi serbest bırakıldı

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde yıkılan ve 60’dan fazla kişiye mezar olan Isias Otel davasında binanın inşaat mühendislerinden biri önce tutuklandı ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketinden etkilenen Adıyaman’da bulunan Isias Otel yıkılmış, aralarında öğrencilerin ve rehberlerin de olduğu 60’dan fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Yürütülen soruşturma kapsamında 3 buçuk aydır aranan ve binanın inşaat mühendislerinden biri olduğu ifade edilen mühendisin tutuklandığı ardından da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

Yeni Düzen’in aktardığına göre savcılığın "yaşını gerekçe göstererek, ispati vücut ve yurtdışı yasağını içeren adli kontrol talep ettiği, mahkemenin de bunu kabul ederek serbest bıraktığı belirtiliyor.

Soruşturma kapsamında tutuklanan bir diğer mühendisin, yargılanmayı tutuklu beklediği ifade ediliyor.

Soruşturmanın takipçilerinden DAŬ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Nurcan Gündüz, "Söz konusu şahsa yaklaşık 3 aydır ulaşılamıyor, sonra da adli kontrol tedbirinin yeterli olacağı düşüncesiyle serbest bırakılıyor. Tamam, tutuklanması zorunlu bir tedbir değil ama eğer dosyada kilit rolde olduğu tespit edilirse ve yine bulunamazsa ne olacak?" ifadelerini kullandı.

"Bu insan, her şeye rağmen 3 aydır kaçıyordu" diyen Gündüz, bir hukukçu olarak tedirginlik yaşadığını ve söz konusu bilgileri barolara da bildirdiğini ifade etti.



Bu Haber 30.05.2023 - 08:47:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.