Deprem bölgesindeki tescilli yapıların yüzde 65’i hasarlı

Deprem bölgesindeki tescilli yapıların yüzde 65’i hasarlı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, deprem bölgesinde bulunan tescilli taşınmazlardan yüzde 65’inin yıkıldığını veya ağır, orta ve hafif hasarlı olduğunu açıkladı.


Turizm Güncel

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Habertürk TV’de yaptığı açıklamalar, deprem bölgesindeki tarihi ve kültürel varlıklarda ortaya çıkan hasarın boyutunu da gözler önüne serdi.

Depremin yaşandığı 11 ilde toplam 8 bin 500 tescilli taşınmaz olduğunu belirten Ersoy, bu yapıların 7 bin 700 tanesinin konut veya başka amaçlarla kullanılan yapılardan oluştuğunu ifade etti. Bunların içinde de 4 bin 900’ünün sivil mimari tescilli olduğunu açıklayan Ersoy “Bunların belli kısmı yıkıldı, belli kısmı ağır hasarlı, belli kısmı orta hasarlı... Hasarlı ne kadar diyorsanız yaklaşık yüzde 65’inde (5 bin 500 -TG) hasar oluştu. Arada büyük depremler olduğu için hasar tespitlerini baştan yapıyoruz. Aslında biz sınavı başarıyla geçtik. Bu bölgede yıkılan müzemiz yok aslında. Hafif hasarlı olanlar var. Hatay Müzesinde sadece bir blok zemin çökmesi yüzünden hasarlı. Onun dışındakiler bina depreme dayanıklı yapıldığı için bir sıkıntı olmamış.” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 22.03.2023 - 09:11:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.