Deprem bölgesinde dikkat çeken otel yatırımları

Deprem bölgesinde dikkat çeken otel yatırımları

Deprem bölgesindeki yüksek katlı otel yatırımları dikkat çekiyor. Şanlıurfa’da yapımı depremden önce planlanan 11 katlı otel projesine “ÇED gerekli değil” kararı verilirken 24 katlı otel için de ÇED süreci başlatıldı. Gaziantep’te ise 18 katlı otelin proje için bakanlığa başvuruda bulunuldu.


Kahramanmaraş merkezli, 11 kenti etkileyen yıkıcı depremlerin ardından her ne kadar “yatay mimari” çağrısı yapılsa da birçok ilde dikey mimari projelerine onaylar veriliyor.

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberine göre, depremde hasar gören illerden Gaziantep ve Şanlıurfa’da üç farklı otel projesi için adım atıldı. Bir projeye “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir” kararı verilirken, diğer ikisi için süreç başlatıldı.

11 katlı otel projesi için “ÇED gerekli değildir” kararı

İlhan Taahhüt İnşaat, Şanlıurfa Karaköprü’de yapılması planlanan 11 katlı otel projesi için 6 şubat depreminden önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına başvuruda bulundu. Projeye depremden sadece iki ay sonra “ÇED gerekli değildir” kararı verildi. Karara göre şirket 492 milyon TL’lik projeyle birlikte ilde iki ana bloktan oluşmak üzere 11 katlı binalar inşa edecek. Her iki blok, 7 bodrum katı, zemin ve 11 kat odaların yanı sıra terastan oluşacak. Binalarda 246 oda bulunacak.

403 milyon TL’ye 24 katlı 5 yıldızlı otel

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde yapılması planlanan 24 katlı otel projesi için Ömer Bucak İnşaat, ÇED sürecini başlattı. Projeye onay verilmesi durumunda şirket bölgede 402 milyon 931 bin TL değerinde 5 yıldızlı otel yapacak. Ayrıca proje dosyasına göre 248 odalı otel, zemin altı 2 kat, zemin kat, asma kat ve asma kat üstü 24 kat artı teras olarak planlandı. Bununla birlikte 250 kişilik lokanta, 300 kişilik çok amaçlı salon, 110 kişilik toplantı odası, 200 kişilik konferans salonu, açık ve kapalı yüzme havuzu, 66 araçlık açık otopark ve 18 araçlık kapalı otopark inşa edilecek.

Gaziantep’te 21 katlı otel projesi

Gaziantep Şahintepe’de de OSKA İnşaat, otel projesi için adım attı. Bakanlığa başvuran şirket onay alması durumunda 18 katlı otel yapacak. Proje kapsamında 2 bodrum kat, zemin kat ve 18 normal kat olmak üzere 21 kat inşa edilecek. 238 odalı planlanan projede 450 kişilik büyük salon, 50 kişilik küçük salon, pastane ve kafe de yapılacak.



Bu Haber 06.07.2023 - 11:30:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.